Διακοπές στον Αγιο Νικόλαο

Το πόσο θα απολαύσετε τις δικές σας διακοπές στον Αγιο Νικόλαο εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Ο Αγιος Νικόλαος είναι μια μικρή πόλη φτιαγμένη για διακοπές και όλοι θα βρουν εδώ κάτι που να τους ικανοποιεί.

Η πόλη βρίσκεται στην ομορφότερη ίσως περιοχή στην Ανατολική Κρήτη που προσφέρει ιστορία, αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους και πολλές διαφορετικές παραλίες σε όσους την επιλέξουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Κρήτη.

Γεγονός πάντως είναι ότι τις διακοπές σας στον Αγιο Νικόλαο μπορείτε να τις κάνετε όσο περιπετειώδεις ή όσο «αραχτές» εσείς τις θέλετε.

Πρακτικές πληροφορίες για διακοπές στον Αγιο Νικόλαο

Ο Αγιος Νικόλαος έχει το δικό του λιμάνι και μια καλά οργανωμένη μαρίνα για ιστιοπλοϊκά σκάφη και γιότ. Στο φυλασσόμενο χώρο της μαρίνας μπορούν να φιλοξενηθούν 250 σκάφη με μέγιστο μήκος μέχρι 50 μέτρα, που μπορούν να συνδεθούν με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και να ανεφοδιαστούν με κάυσιμα.

μαρινα αγιου νικολαου
Η μαρίνα του Αγίου Νικολάου – www.marinaofaghiosnikolaos.gr/

 Από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου αναχωρούν πλοία για διάφορα νησιά του Αιγαίου, όπως Σαντορίνη, Μήλο, Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο, Κω, Σάμο και άλλα. Αυτό σημαίνει ότι ο Αγιος Νικόλαος προσφέρεται για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει island hopping στα ελληνικά νησιά.

Στο κέντρο της πόλης θα βρείτε τράπεζες, ΑΤΜ, φαρμακεία, καταστήματα όλων των ειδών και οτιδήποτε άλλο θα χρειαστείτε στις διακοπές σας.

Ξενοδοχεία στον Αγιο Νικόλαο

Ξενοδοχεία στον Αγιο Νικόλαο θα βρείτε πολλά για κάθε γούστο και βαλάντιο, μέσα στην πόλη ή στα περίχωρα.

Υπάρχουν μεγάλα all-inclusive ξενοδοχεία μέσα στην πόλη και στα περίχωρα, όπως και μικρότερα ξενοδοχεία πόλης με θέα τη λίμνη ή τη θάλασσα.

Αν ψάχνετε για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, τότε θα πρέπει να τα αναζητήσετε στα περίχωρα του Αγίου Νικολάου, γιατί μέσα στην πόλη είναι λιγοστά.

Ταβέρνες και Εστιατόρια στον Αγιο Νικόλαο

Εστιατόρια και ταβέρνες στον Αγιο Νικόλαο υπάρχουν αρκετά και αυτά που θα δείτε πρώτα είναι συγκεντρωμένα γύρω από την γραφική λίμνη του Αγίου Νικολάου.

Ωστόσο εστιατόρια υπάρχουν και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως στην Κιτροπλατεία.

κιτροπλατεία στον αγιο νικόλαο

Ο δρόμος που ξεκινά από εδώ και διαγράφει μισό κύκλο μέχρι το λιμάνι προσφέρει όμορφη θέα προς τη θάλασσα και προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση.

Ένα σημείο με λίγα αλλά θαυμάσια εστιατόρια στον Αγιο Νικόλαο είναι η μικρή παραλία Γαργαδώρος. Βρίσκεται στα νότια του Αγίου Νικολάου, ανάμεσα στην Δημοτική πλαζ και την παραλία του Αλμυρού.

Καφέ και Μπαρ στον Αγιο Νικόλαο

Ολα σχεδόν τα μπαρ στον Αγιο Νικόλαο είναι στην καρδιά της πόλης γύρω από το λιμάνι. Οι περισσότερες καφετέριες επίσης βρίσκονται εδώ, όπως και γύρω από τη λίμνη.

Τι να κάνετε στον Αγιο Νικόλαο…

Επίσκεψη ή διακοπές στον Αγιο Νικόλαο χωρίς μια βόλτα στην λίμνη είναι αδιανόητη. Στη λίμνη του Αγίου Νικολάου θα πιείτε τον καφέ σας, θα να φάτε αν πεινάσετε και φυσικά θα βγάλετε πολλές φωτογραφίες. Για καλύτερη θέα ανεβείτε στο παρκάκι που υπάρχει πάνω από τη νότια πλευρά της λίμνης.

Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγίου Νικολάου, όπως και το Λαογραφικό Μουσείο, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Χάρτης Άγιος Νικόλαος

Ανακαλύψτε όλες τις παραλίες στον Αγιο Νικόλαο. Δεν υπάρχει καμιά άλλη πόλη στην Κρήτη που να προσφέρει τόσες παραλίες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ονόματα τους: Κιτροπλατεία, Αμμος, Δημοτική πλαζ, Αμμούδι, Χαβάνια, Αλμυρός, Αμμουδάρα.

Νότια από τον Αγιο Νικόλαο θα βρείτε τα κολπάκια στο Ιστρο και τις παραλίες στο Καλό Χωριό, ενώ στα βόρεια υπάρχουν η θαυμάσια παραλία Δρήρος, οι παραλίες στην Ελούντα και οι παραλίες στην Πλάκα.

εκκλησία αγιος νικόλαος στο αμμουδι

Επισκεφτείτε το εκκλησάκι Αγιος Νικόλαος στη χερσόνησο Αμμούδι. Από το γεφυράκι της λίμνης ακολουθήστε τον παραλιακό δρόμο βορειοδυτικά (προς Ελούντα) είτε με τα πόδια, είτε με όχημα και η ευχάριστη διαδρομή θα σας ανταμείψει.

Πολύ σύντομα θα φτάσετε στη χερσόνησο Αμμούδι. Μία απίθανη διαδρομή που θα σας γαληνέψει μόλις μερικά λεπτά από το γεμάτο ζωή και ένταση κέντρο του Αγιου Νικολάου και θα διαπιστώσετε ότι ο Αγιος Νικόλαος έχει τη δική του μαγεία, που δεν εξαντλείται στην πασίγνωστη λίμνη του.

Στη χερσόνησο Αμμούδι θα δείτε ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στον Αγιο Νικόλαο, που έδωσε το όνομά στην πόλη. Το εκκλησάκι του Αγιου Νικολάου έχει μοναδικές στην Κρήτη τοιχογραφίες σε δύο στρώματα. Το πρώτο στρώμα του 9ου αιώνα, επί Εικονομαχίας, έχει φυτικά και γεωμετρικά θέματα ενώ το δεύτερο στρώμα τοιχογραφίων ανήκει στον 14ο αιώνα.

Ο Αγιος Νικόλαος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για να εξερευνήσετε την ανατολική Κρήτη από την Ελούντα και την Πλάκα στα βόρεια μέχρι την Ιεράπετρα και το νησί Χρυσή στα νότια, τη Σητεία και το φοινικόδασος Βάι στα βορειο-ανατολικά ή το Μακρύ Γιαλό και το Κουφονήσι στα νότιο-ανατολικά.

Πάρτε το καραβάκι για μια ημερήσια εκδρομή στην Σπιναλόγκα, το νησί όπου κάποτε απομόνωναν τους λεπρούς στην Κρήτη.

Από τον Αγιο Νικόλαο μπορείτε να επισκεφτείτε εύκολα τα ορεινά χωριά στην ανατολική πλευρά της οροσειράς της Δίκτης, όπως τις Μάλες και την Καλαμαύκα.

Το παραδοσιακό χωριό Κριτσά βρίσκεται κοντά στον Αγιο Νικόλαο και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Κοντά στην Κριτσά βρίσκεται η αρχαία πόλη Λατώ, οπότε μπορείτε να την επισκεφτείτε την ίδια μέρα.

Συνεχίζοντας να ανεβαίνετε το δρόμο μετά την Κριτσά θα απολαύσετε την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα και την ακτή της ανατολικής Κρήτης, ενώ στο τέλος του δρόμου σας περιμένει το Οροπέδιο του Καθαρού για καλό φαγητό στις ταβέρνες που λειτουργούν εδώ το καλοκαίρι.

γουρνια κρητη

Άλλος αρχαιολογικός χώρος κοντά στον Αγιο Νικόλαο είναι τα ερείπια της πόλης Γουρνιά στο δρόμο προς Σητεία και Ιεράπετρα. Απέχουν 18 χιλιόμετρα από τον Αγιο Νικόλαο και είναι χτισμένα στο στενότερο σημείο του νησιού της Κρήτης, στον ισθμό της Ιεράπετρας.

Τα Γουρνιά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί έχει ανασκαφεί ολόκληρη η μινωική πόλη, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά για πολλούς λόγους. Για το λόγο αυτό πολλοί την αναφέρουν σαν Πομπηία της Κρήτης.

Τα Γουρνιά είχαν το δικό τους μικρό Ανάκτορο ενώ τα σπίτια είναι μικρά και χτισμένα το ένα πολύ κοντά στο άλλο. Η πόλη άκμασε από το 1650 – 1450 π.Χ, δηλαδή την τελευταία περίοδο του Μινωικού Πολιτισμού, καταστράφηκε το 1450 πΧ και σταμάτησε να κατοικείται το 1200 πΧ.

Διαβάστε περισσότερα:

© explorecrete.com Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή η αντιγραφή χωρίς άδεια

Similar Posts