Οδός Κοραή

Εξερευνήστε την Κρητη

Οδός Κοραή, για καφέ στο Ηράκλειο

Η οδός Κοραή βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, παράλληλα με την οδό Δαιδάλου. Για να βρείτε την οδό Κοραή από την Πλατεία Ελευθερίας θα προχωρήσετε δεξιά μετά το ξενοδοχείο Αστόρια και θα μπείτε στο δεύτερο στενό αριστερά (το πρώτο στενό είναι η Δαιδάλου).

Η οδός Κοραή είναι επίσης πεζόδρομος, όπως και οι παράλληλες της οδός Μιλάτου και οδός Δαιδάλου. Και οι τρεις δρόμοι οδηγούν προς τα Λιοντάρια (Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου) και επικοινωνούν μεταξύ τους με μικρούς κάθετους δρόμους.

Αυτό που κάνει την οδό Κοραή και την οδό Μιλάτου ξεχωριστές είναι το ότι εδώ συγκεντρώνονται τα περισσότερα καφέ - μπαρ στο Ηράκλειο. Τα καφέ είναι ανοιχτά χειμώνα - καλοκαίρι και συγκεντρώνουν τις νεότερες ηλικίες στο Ηράκλειο. Βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο σε μια μακριά αλυσίδα κατά μήκος της οδού Κοραή, στην μικρή πλατεία Κοραή και στην οδό Μιλάτου. Η μουσική που παίζουν ποικίλλει απο μοντέρνα ελληνική και ξένη μουσική, μέχρι μουσική της Ανατολής με χορεύτριες που λικνίζονται σε οριεντάλ ρυθμούς.

Αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει, ειδικά τους τουρίστες από βόρειες χώρες, είναι ότι θα δείτε νεαρούς να απολαμβάνουν τον καφέ τους ή το ποτό τους σε τραπεζάκια έξω, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα. Απο δίπλα θα καίει κάποια ειδική σόμπα υγραερίου για εξωτερικούς χώρους, αλλά και πάλι η διαφορά με τις πόλεις στις βόρειες χώρες είναι τεράστια.

Τα καφέ στην περιοχή αυτή του Ηρακλείου δεν είναι καθόλου φτηνά, και το πιθανότερο είναι ότι σε τουριστικές περιοχές στην Κρήτη θα βρείτε καλύτερες τιμές. Στα καφέ της Κοραή και της Μιλάτου θα πληρώσετε (το 2008) 4€ τον καφέ, 4-5€ για μια μικρή μπύρα και 7€ για ένα ποτό (πχ. ουίσκυ, βότκα).

Αλλα σημεία που θα βρείτε πολλές καφετέριες και μπαρ στο Ηράκλειο, είναι ο πεζόδρομος της Χάνδακος και η παραλιακή λεωφόρος (δυτικά από τον Κούλε)
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Οδός Κοραή, για καφέ στο Ηράκλειο Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα