Λεωφόρος Καλοκαιρινού

Εξερευνήστε την Κρητη

Λεωφόρος Καλοκαιρινού, η "πλατιά στράτα" του Ηρακλείου

Στη συνέχεια της βόλτας μας στο Ηράκλειο, θα αφήσουμε την πλατεία Αγίας Αικατερίνης και μέσα από τα πλακόστρωτα στενά θα βγούμε στην λεωφόρο Καλοκαιρινού για να επιστρέψουμε στο Μεϊντάνι. Η λεωφόρος Καλοκαιρινού πήρε το όνομα της από την οικογένεια Καλοκαιρινού, μια οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά στο Ηράκλειο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μίνως Καλοκαιρινός ήταν αυτός που έκανε τις πρώτες ανασκαφές στη Κνωσό, πολύ πριν από τον Εβανς.

Η Λεωφόρος Καλοκαιρινού είναι ένας από τους εμπορικότερους δρόμους της πόλης με πολλά μοντέρνα καταστήματα. Συχνά οι Ηρακλειώτες την αναφέρουν ως Πλατιά Στράτα, όπως την αποκαλούσαν και οι Ενετοί (Strada Larga). Αν σήμερα η λεωφόρος Καλοκαιρινού δεν σας φαίνεται τόσο πλατιά, μήν ξεχνάτε ότι πρόκειται για έναν από τους παλιότερους δρόμους στο Ηράκλειο, που με τη συνεχή κατοίκηση στη διάρκεια των αιώνων έχει στενέψει, μη δικαιολογώντας πια την εθιμική ονομασία του.

Στην αρχή της Καλοκαιρινού, στο αριστερό σας χέρι όπως προχωράτε προς τα Λιοντάρια, στο ύψος που είναι σήμερα το κατάστημα Χατζηιωάννου ήταν επί ενετοκρατίας ο ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Κυρίας των Αγγέλων. Στις μέρες μας σώζονται ελάχιστα ίχνη από την εκκλησία αυτή.

Συνεχίζοντας επί της Καλοκαιρινού θα φτάσετε στο Μεϊντάνι, απ' όπου στα αριστερά σας ξεκινά η οδός 25ης Αυγούστου και φτάνει μέχρι το λιμάνι.
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Λεωφόρος Καλοκαιρινού στο Ηράκλειο Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα