Οδηγώντας προς το αεροδρόμιο ή το λιμάνι Ηρακλείου

Εξερευνήστε την Κρητη

Οδηγίες για να φτάσετε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και στο λιμάνι Ηρακλείου

Από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου για να ταξιδέψετε προς οποιαδήποτε πόλη της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Χερσόνησο, Μάλια, κλπ), δεν χρειάζεται να διασχίσετε την πόλη του Ηρακλείου η οποία σίγουρα θα σας καθυστερήσει στην έναρξη των διακοπών σας λόγω της έντονης κίνησης που πιθανόν να συναντήσετε.

Ο καλύτερος τρόπος για να φύγετε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι να χρησιμοποιήσετε την εθνική οδό. Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, ακολουθήστε τον ευθύ δρόμο που ξεκινάει μπροστά από το αεροδρόμιο και καταλήγει στην εθνική οδό. (κόκκινα βέλη στο χάρτη)

Η πρώτη είσοδος που θα συναντήσετε για την εθνική οδό θα σας οδηγήσει στο ρεύμα προς Ρέθυμνο και Χανιά , ενώ η δεύτερη είσοδος που βρίσκεται λίγα μέτρα παρακάτω θα σας οδηγήσει στο ρεύμα πρός Άγιο Νικόλαο

Αν έρχεστε από τα ανατολικά (Χερσόνησος, Μάλια, Αγιος Νικόλαος, Ελούντα, Ιεράπετρα, Σητεία) για να φτάσετε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα πρέπει να ακολουθήσετε την εθνική οδό Αγίου Νικολάου - Ηρακλείου.

 Στο δεξί σας χέρι λίγο πριν φτάσετε στη πόλη του Ηρακλείου θα συναντήσετε την έξοδο προς αεροδρόμιο Ηρακλείου. (έξοδος No 1 στο χάρτη).

Ακολουθήστε την έξοδο αυτή και μετά από μισό χιλιόμετρο θα φτάσετε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Από τα Χανιά για να φτάσετε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα πρέπει να βγείτε από την πόλη των Χανίων στην Εθνική Οδό, και να οδηγήσετε προς Ρέθυμνο και Ηράκλειο (ανατολικά).

Η εθνική οδός περνάει έξω από το Ρέθυμνο (60 χιλιόμετρα από Χανιά) και συνεχίζει προς το Ηράκλειο, που απέχει 130 χιλιόμετρα από τα Χανιά.

Όταν φτάσετε στο Ηράκλειο, είναι προτιμότερο να μην περάσετε μέσα από την πόλη για να φτάσετε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.  αποφεύγοντας έτσι την αυξημένη κίνηση της πόλης.

Μείνετε στην εθνική οδό και προσπεράστε όλες τις εξόδους (3 έξοδοι) που οδηγούν μέσα στο Ηράκλειο, μέχρι να συναντήσετε στο δεξί σας χέρι την επιγραφή προς Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Η έξοδος αυτή (No 1) θα σας οδηγήσει κατευθείαν στην είσοδο του αεροδρομίου το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την εθνική οδό.

Αν πάλι θελήσετε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου να επισκεφτείτε το κέντρο του Ηρακλείου θα πρέπει να ακολουθήσετε το παράλληλο δρόμο που ξεκινάει μπροστά από την έξοδο του αεροδρομίου με κατεύθυνση δεξιά. (ο δρόμος στο χάρτη είναι σημειωμένος με κόκκινες κουκίδες).

Αυτός ο δρόμος θα σας οδηγήσει στην Λεωφόρο Ικάρου. Η Λεωφόρος Ικάρου στο τελείωμα της συναντάει την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, την Πλατεία Ελευθερίας, όπου βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Λίγο πριν φτάσετε στο μουσείο, θα δείτε αριστερά σας το δημοτικό παρκινγκ. Από εδώ μπορείτε  εύκολα να περπατήσετε στο κέντρο του Ηρακλείου.

Εάν έρχεστε από την δυτική Κρήτη, θα πρέπει να ακολουθήσετε την πρώτη έξοδο της εθνικής οδού. Η έξοδος αυτή είναι σημειωμένη στο παρακάτω χάρτη με το Νο 2. Στο τέλος της εξόδου στρίψτε αριστερά (προς βορρά) και μετά ακολουθήστε τον παραλιακό δρόμο προς το λιμάνι Ηρακλείου.

 

Έαν έρχεστε από τα ανατολικά, ακολουθήστε την έξοδο Νο 3 του χάρτη. Ακολουθήστε τη μεγάλη ευθεία προς το βορρά και στρίψτε αριστερά στο τέλος του δρόμου. Συνεχίστε να οδηγείτε στο παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου μέχρι τα πρώτα φανάρια, όπου στα δεξιά σας είναι η είσοδος στο λιμάνι Ηρακλείου

 

Τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω στο χάρτη για μεγαλύτερη εικόνα

χάρτης που απεικονίζει το λινανι Ηρακλειου και το αεροδρομιο ηρακλειου
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Οδηγώντας προς το λιμάνι και το αεροδρόμιο Ηρακλείου Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα