De rondleiding door het paleis Knossos

Kreta

Knossos het Centrale Binnenhof

- Click in het beeld om het naar links of rechts te bewegen -

Centrale hof in KnossosJe verlaat de Piano Nobile en daalt af via de monumentale trap met twee rijen pilaren, je komt dan uit op het enorme Centrale hof van het paleis Knossos. Aan de oostkant, links, is de Troonzaal en de driedelige Schrijn is rechts.

Het grote, vierkante en betegelde Centrale Hof is één van de basiskenmerken van de Minoïsche paleis architectuur. Het voorzag het paleis van licht en frisse lucht. Men denkt ook dat er verschillende rituelen en festiviteiten op het Centrale Hof plaats vonden, omdat zowel de Noord- als de Zuidingang hierop uitkwamen.

Het grootste deel van de bestrating is verloren gegaan omdat de Venetianen veel bouwmaterialen van Knossos gebruikt hebben voor de versterking van Khandax (Heraklion).

In de zomermaanden is het Centrale Hof vol met groepen die rondgeleid worden en geduldig wachten tot het hun beurt is om een bezoek aan de Troonzaal te brengen.

plattegrond van Knossos: het Centrale Hof = No 06

copyright ExploreCrete.com

advertise
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Knossos, het Centrale Binnenhof is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek