De rondleiding door het paleis Knossos

Kreta

Knossos, de Troonzaal

- Click in het beeld om het naar links of rechts te bewegen -

Het voorvertrek

In het voorvertrek van de Troonzaal in het paleis Knossos kun je de houten troon zien, die op een laag podium staat tegen de noordwand. Albasten banken zijn geplaatst tegen de tegenoverliggende muur. Een rij ovale, albasten schalen of vazen zijn in deze kamer ontdekt.

De Troonzaal

de Troonzaal in KnossosEen dubbele deur brengt je van het voorvertrek naar de Troonzaal, gedateerd uit de Creto-myceense periode en gesloten voor publiek. Tegen de noordwand staat een albasten troon, met aan beide zijden banken en een bassin van porfier op de vloer voor de troon, in het midden van de zaal. Op de zuidwand is een Creto-myceense fresco te zien; een afbeelding van griffioenen, fabelachtige dieren met de kop van een arend en het lijf van een leeuw, wat symbool staat voor koninklijke en goddelijke macht.

De Troonzaal was een heilig deel van het paleis. In het zuidelijk deel, bestaand uit het inwendig heiligdom en een lichtbron, is een bassin dat gebruikt werd voor reinigingsdoeleinden. De deur achter deze ruimte leidt naar een raamloze kamertjes, waarin goddelijke figuren en rituele vazen staan.

Men denkt dat de Troonzaal gebruikt werd als raadszaal en dat het een gerechtshof was voor Koning Minos en de priesters. De presidentsstoel in het Internationale Hof in Den Haag is een houten kopie van de albasten troon van Knossos.

 

plattegrond van Knossos : de Troonzaal = No 07

copyright ExploreCrete.com

advertise
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Knossos, de Troonzaal is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek