De rondleiding door het paleis Knossos

Kreta

Knossos, de Staatsietrap

Staatsietrap in KnossosDe monumentale Staatsietrap van Knossos brengt je naar de Koninklijke Vertrekken. Hij wordt bovendien gezien als een architectonisch wonder. Lichtbronnen waren van groot belang en is een allesomvattend kenmerk van de Minoïsche paleis architectuur. Dit deel van het paleis is nu gesloten voor publiek vanwege het behoud en de bescherming ervan.

De Koninklijke vertrekken werden in de helling gebouwd en hebben hierdoor de passende hoogte behouden. De oostkant van het paleis was vijf etages hoog, terwijl de westkant, waar de entree van Knossos is, drie etages hoog was (volgens Evans).

De Staatsietrap heeft twee delen en wordt omzoomd door een zuilenrij die deze superstructuur ondersteund. De twee lagere niveaus zijn origineel, maar de bovenste twee zijn gerestaureerd. De breedte en de hoogte, zowel als de lichte helling van de treden maken de trap zeer makkelijk te gebruiken.

plattegrond van Knossos : de Staatsietrap = No 09

copyright ExploreCrete.com

advertise
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Knossos, de Staatsietrap is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek