De rondleiding door het paleis Knossos

Kreta

Het magazijn van de grote Minoïsche Pithoi

Grote Minoïsche Pithoi in KnossosDe opslagplaats van de grote Minoïsche Pithoi is gedateerd uit de Eerste Paleistijd (2000 - 1700 AD).

De potten zijn reusachtig groot en bijna iedereen merkt de vele oren aan deze pithoi op. Hierdoor werden touwen gedaan om de pithoi zo makkelijker te vervoeren.

Het moet gezegd worden dat de Minoïers beroemd waren om hun hoogontwikkelde zeemansschap. Ze hadden ook handelsbetrekkingen die zich uitstrekten van het Midden-Oosten tot Egypte en de Egeïsche Eilanden. Er is veel geschreven over de Minoïsche thalassocratie, de macht die ze hadden op zee.

In het noorden was de pottenbakkersbuurt. In de noordoost hoek van het paleis waren de opslagruimtes uit de Eerste Paleistijd.

 

 

Minoisch drainagesysteem in Knossos

Het drainagesysteem van het paleis Knossos

In de Oostvleugel van het paleis Knossos is het systeem van stenen pijpen duidelijk zichtbaar. In de andere Minoïsche paleizen zijn vergelijkbaar indrukwekkend vooruitstrevende water- en rioleringssystemen gevonden.

Deze stenen pijp bestaat uit een mannelijk en vrouwelijk deel, die exact op elkaar aansluiten en dus een waterdichte combinatie vormen. Op Kreta werden pijpen van klei gebruikt tot het midden van de 20e eeuw. Het water werd naar Knossos vervoerd via een tien kilometer lang aquaduct vanaf de bronnen in Archanes.

 

plattegrond van Knossos : de grote Minoïsche Pithoi = No 12

 

copyright ExploreCrete.com

advertise
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Knossos, Het magazijn van de grote Minoïsche Pithoi is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek