De rondleiding door het paleis Knossos

Kreta

Knossos, de Karavanseraï en de koninklijke tombe van Koning Minos

De Karavanseraï

Karavanseraï bij Knossos
De 'Patrijzen' Minoïsche fresco

Knossos was een hele stad en wat je nu gezien hebt is eenvoudigweg het glorierijkste gebouw. In het gebied rondom het huidige Knossos, in de buurt van het paleis zijn andere belangrijke archeologische opgravingen gedaan, die helaas voor publiek gesloten zijn.

Eén daarvan is bekend onder de ongewone naam 'de Karavanseraï'. Dit was een gebouw bestaande uit twee verdiepingen met meerdere woningen en badkamers, die eruitzagen als kleine zwembaden met warm en koud water. Een reinigingsbassin met belangrijke fresco's zijn hier ook gevonden.

 

de Koninklijke Tombe van koning Minos

De Koninklijke Tombe van koning Minos

Een ander voornaam monument in het gebied rondom Knossos is de Koninklijke Tombe, de plek van de laatste opgraving van Evans in 1931. Hij geloofde dat de laatste koning Minos hier begraven was.

Dit Creto-Myceens gebouw is gedateerd uit 1400 - 1350 AD. Men vermoedt dat hier festiviteiten ter ere van de begrafenis van de overleden koning werden gehouden.

 


advertise
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Knossos, de Karavanseraï en de Koninklijke tombe is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek