Μάλια, ο κέρνος

Εξερευνήστε την Κρητη

Μάλια, ο κέρνος

Μάλια ανάκτορο, κέρνοςΣτη δυτική πτέρυγα του ανακτόρου εντοπίστηκε και ο περίφημος κέρνος των Μαλίων.

Αυτό το περίεργο αντικείμενο είναι ένα λίθινο στρογγυλό σκεύος, με διάμετρο 0,90μ., το οποίο έχει στο κέντρο μία μεγάλη κοιλότητα και 34 μικρότερες κοιλότητες τριγύρω.

Θα αναρωτηθεί κανείς ποιά ήταν η χρήση του κέρνου. Η θέση όπου βρέθηκε μας κάνει να πιστεύουμε ότι αποτελούσε ένα αντικείμενο σχετικό με τη λατρεία και τις τελετές πανσπερμίας.

Σε αυτές τις τελετές οι πιστοί τοποθετούσαν σαν προσφορά προς τη θεότητα μικρές ποσότητες από τις πρώτες συγκομιδές, κυρίως σπόρους και διάφορους καρπούς, ενώ στη μεσαία κοιλότητα τοποθετούσαν το υγρό για την απαραίτητη  σπονδή  στη θεότητα, ώστε να πάει καλά η σοδειά.

copyright

- Προηγούμενο: Η κλίμακα στη δυτική πτέρυγα

- Επόμενο: Η κρύπτη των πεσσών

- Διαβάστε για το Ανάκτορο των Μαλίων - Δείτε το χάρτη του Ανακτόρου των Μαλίων
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Μάλια, ο κέρνος Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα