De rondleiding in het paleis in Malia

Kreta

De Zuilengalerij en Centrale Hof van het paleis van Malia

panoramic images

Direct na de Grootse Trap zie je een klein gebied, dat vroeger een dak had, wat op een hoger gelegen niveau ligt. Dit leidt naar het Centrale Hof en is de Zuilengalerij, een ceremonieel deel voor de heerser, waar hij het lager liggende hof kon overzien.

In het panoramische beeld hierboven kun je de Zuilengalerij, de GrootseTrap, het Centrale Hof en het altaar, de oostelijke Opslagruimtes, de Zuilencrypte en de Zuidingang van het paleis van Malia zien.

Panther-shaped head of sceptre from Malia, CreteDe trappen achter de Zuilengalerij leiden naar de Schatkamer van de Westvleugel, waar veel zeldzame voorwerpen zijn gevonden, waaronder een stenen aks in de vorm van een panter, die de topversiering was van een scepter, en een koperen armband. In een kamer hier vlakbij werden een dolk en een prachtig lang zwaard met een vergulden schacht en een hard kristallen vest gevonden.

Alhoewel we niet zeker zijn van de ceremonies die hier gehouden werden, kunnen we met een beetje verbeeldingskracht de hoge priester van het paleis of de koning zelf zien verschijnen in de Zuilengalerij, het zwaard en de scepter dragend, klaar om een offer te brengen op het altaar terwijl het volk op het Centrale Hof toekijkt.

 

copyright ExploreCrete.com

- Volgende : De oostelijke Opslagplaatsen

- Lees meer over het Paleis van Malia


advertise
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about De Zuilengalerij en Centrale Hof van het paleis van Malia is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek