Μάλια, οι ανατολικές αποθήκες του ανακτόρου των Μαλίων

Εξερευνήστε την Κρητη

Μάλια, οι ανατολικές αποθήκες του ανακτόρου των Μαλίων

αποθήκες υγρών στο ανάκτορο ΜαλίωνΣτην ανατολική είσοδο του ανακτόρου υπήρχαν αποθήκες υγρών που εκπλήσσουν τον επισκέπτη, αφού αποτελούνταν από στενά κελιά που άνοιγαν σε ένα διάδρομο. Σε κάθε κελί υπήρχαν υπερυψωμένα πεζούλια και πάνω σε αυτά ήταν τοποθετημένα πιθάρια.

Αυτό που τραβά το ενδιαφέρον είναι σίγουρα ο μηχανισμός που είχαν επινοήσει οι Μινωίτες για να ρέουν τα υγρά. Είχαν δηλαδή κατασκευάσει ένα σύστημα αυλακιών που κατέληγαν σε ένα αγγείο περισυλλογής των υγρών.

Θα αναρωτηθείτε ίσως σε τι εξυπηρετούσε όλο αυτό το σύστημα. Φυσικά στην οικονομία του προϊόντος. Αν για παράδειγμα ένα πιθάρι έσπαγε ή κάποιος απρόσεκτος έριχνε κατά λάθος στο πάτωμα το κρασί ή το λάδι ενός αγγείου, το υγρό μαζεύονταν στο αγγείο-συλλεκτήρα και έτσι δεν πήγαινε χαμένο.

Ενα πράγματι έξυπνο σύστημα που, ας μην ξεχνάμε ότι, αναπτύχθηκε 4000 χρόνια πριν.

 

 

 

 

copyright

- Προηγούμενο: η Λότζια και η κεντρική αυλή του ανακτόρου των Μαλίων

- Επόμενο: Τα βασιλικά διαμερίσματα

- Διαβάστε για το Ανάκτορο των Μαλίων - Δείτε το χάρτη του Ανακτόρου των Μαλίων
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Μάλια, οι ανατολικές αποθήκες του ανακτόρου των Μαλίων Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα