Μάλια, η μινωική πόλη και η υπόστυλη κρύπτη

Εξερευνήστε την Κρητη

Μάλια, η μινωική πόλη και η υπόστυλη κρύπτη

μάλια υπόστυλη κρύπτηΓύρω από το ανάκτορο των Μαλίων εκτείνεται η μινωική πόλη, από τις σημαντικότερες της Κρήτης. Το τμήμα της πόλης που έχει αποκαλυφθεί προστατεύεται από ξύλινο υπόστεγο.

Στο χώρο αυτό βλέπουμε μινωικά εργαστήρια καθώς και την δυσερμήνευτη "υπόστυλη κρύπτη", στη βόρεια πλευρά του.

Η υπόστηλη κρύπτη είναι ένα ασυνήθιστο υπόγειο κτήριο με πεζούλια στους τοίχους και, σύμφωνα με τον Γάλλο αρχαιολόγο Van Effenterre, πρόκειται για το Βουλευτήριο ή Πρυτανείο των Μαλίων.

Στην κεντρική αίθουσα με τα στοκαρισμένα τοιχώματα έφτανε κανείς από μια μεγάλη σκάλα που ξεκινούσε από το διάδρομο, σχημάτιζε γωνία και είχε πολλά σκαλοπάτια.

copyright

- Προηγούμενο: η βόρεια είσοδος του ανακτόρου

- Επόμενο: η συνοικία Μ

- Διαβάστε για το Ανάκτορο των Μαλίων - Δείτε το χάρτη του Ανακτόρου των Μαλίων
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Μάλια, η μινωική πόλη και η υπόστυλη κρύπτη Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα