Μάλια, η Λότζια και η Κεντρική Αυλή

Εξερευνήστε την Κρητη

Μάλια, η Λότζια και η Κεντρική Αυλή του ανακτόρου των Μαλίων

Δίπλα στο Μεγάλο Κλιμακοστάσιο στο ανάκτορο των μαλίων θα προσέξετε αμέσως μετά μια μικρή ταράτσα, έναν χώρο (κάποτε) υπόστεγο, υπερυψωμένο και ανοιχτό προς την κεντρική αυλή. Ονομάζεται Λότζια και φαίνεται πως αποτελούσε τη βασιλική λότζια που δέσποζε πάνω από την αυλή του Ανακτόρου και σχετίζεται και αυτή με τελετουργίες.

Στη φωτογραφία διακρίνεται η Λότζια, το Μεγάλο Κλιμακοστάσιο, η Κεντρική Αυλή και ο βωμός, οι Ανατολικές Αποθήκες, η Κρύπτη των Πεσσών και η Νότια Είσοδος του Ανακτόρου των Μαλίων.

μάλια σκήπτρο με σχήμα πάνθηραΠίσω από τη Λότζια σκαλοπάτια οδηγούν στο Θησαυροφυλάκιο της δυτικής πτέρυγας, όπου και εντοπίστηκαν πολύτιμα αντικείμενα του παλατιού, όπως ένας λίθινος πέλεκυς σε σχήμα πάνθηρα που αποτελούσε το πάνω μέρος ενός σκήπτρου, και ένα χάλκινο βραχιόλι.

Σε κοντινό δωμάτιο βρέθηκε επίσης ένα εγχειρίδιο και ένα υπέροχο ξίφος μακρύ με επίχρυση λαβή και «μήλο» από ορεία κρύσταλλο.

Χωρίς να είμαστε σίγουροι για το είδους τελετές γινόταν σε αυτό το χώρο, αν αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία μας ίσως μας οδηγήσει να δούμε τον αρχιερέα του ανακτόρου ή τον ίδιο τον βασιλιά να εμφανίζεται στη Loggia κρατώντας το σκήπτρο και το ξίφος, για να προσφέρει θυσία στους θεούς από το βωμό, την ίδια στιγμή που το πλήθος συγκεντρωμένο στην κεντρική αυλή παρακολουθεί τα δρώμενα.

copyright

- Προηγούμενο: Το Μεγάλο Κλιμακοστάσιο

- Επόμενο: Οι ανατολικές αποθήκες του ανακτόρου

- Διαβάστε για το Ανάκτορο των Μαλίων - Δείτε το χάρτη του Ανακτόρου των Μαλίων

 
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Μάλια, η Λότζια και η Κεντρική Αυλή του ανακτόρου των Μαλίων Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα