Malia,
het Minoïsche Paleis van Malia

Kreta

Malia

Malia ligt circa 37 km ten oosten van Heraklion. De zandstranden aan de Golf van Kreta (deel van de Egeïsche Zee) in het noorden, het Dikti gebergte in het zuiden ertussen een kleine vallei - dit is het rustgevende beeld dat Malia biedt, 37 km ten oosten van Heraklion en 25 km ten westen van Agios Nikolaos.

Het Minoïsche Paleis van Malia

Ten oosten van de moderne badplaats ligt het Minoïsche Paleis van Malia. Dit is het derde grote Minoïsche paleis op Kreta, gebouwd op een prachtige plek bij de zee aan de weg die oost en centraal Kreta verbindt.

Dit paleis, waar volgens de mythe Sarpidon, de broer van Minos zetelde, werd het eerst gebouwd rond 1900 AD. De op dat moment al grote nederzetting, waarvan sommige delen rond het paleis afgeschermd zijn, werd op deze manier een paleis-stad. Het eerste paleis werd verwoest rond 1700 AD en opnieuw gebouwd op dezelfde plek en met hetzelfde ontwerp in 1650 AD. Ook het nieuwe paleis werd verwoest rond 1450 AD en niet opnieuw bewoond. In de Myceense Tijd is er een klein gebouw, waarschijnlijk een heiligdom gebouwd op de ruïnes.

In Malia kunnen we daadwerkelijk rond de restanten van het paleis lopen, precies zoals het ontdekt werd in archeologische opgravingen. De meeste ruïnes die we tegenwoordig zien behoren toe aan het complex uit de Nieuwe Paleistijd - het tweede paleis - waarvan de kamers rondom de drie binnenplaatsen gebouwd waren; het Centrale Hof, het Noordhof en het Hof van de Toren. De vorstelijke grootte, het complexe ontwerp en het grote aantal details zorgen ervoor dat het een fascinerende plek is om te bezoeken.

Het leven hier was vergelijkbaar met het leven in de andere paleizen. Probeer je eens in te denken in het dagelijkse leven van de Minoïers, de ceremonies en festiviteiten die op het grote binnenplein gehouden werden...

De openingstijden van het paleis van Malia:

Click hier

Het Minoïsche Paleis van Malia, de rondwandeling

Gebruik de plattegrond van het paleis van Malia. Click op een nummer om de verschillende gebieden van het Paleis te bezoeken. We raden je aan de genummerde route te volgen.

plattegrond van het Minoïsche paleis van Malia Malia, the altar Malia, the entrance to the archaeological site west wing of the Malia palace Malia, staircase of the west wing Malia kernos Malia Pillar Crypt Malia Grand Staircase Malia Loggia central court of the Malia Palace south entrance to the Malia Palace kouloures Malia east liquid storerooms Malia royal apartments Malia pillared room Malia Tower Court North entrance to the Malia Palace Malia Minoan Town Malia Quartier M

 

copyright ExploreCrete.com

advertise
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Het Minoïsche Paleis van Malia is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek