Φαιστός ξενάγηση

Εξερευνήστε την Κρητη

Φαιστός Βορειοδυτική Αυλή

Η περιήγηση μας στη Φαιστό ξεκινά κατεβαίνοντας τις σκάλες και φτάνοντας στην πλακόστρωτη Βορειοδυτική Αυλή. Αυτή βρίσκεται ψηλότερα από το υπόλοιπο ανάκτορο και μας χαρίζει επιβλητική θέα σε ολόκληρο τον αρχαιολογικό χώρο.


panoramic images

Η βορειοδυτική αυλή ανήκει στο πρώτο ανάκτορο της Φαιστού (περίπου 2000 π.Χ.), συνέχισε όμως να χρησιμοποιείται και στις επόμενες φάσεις του ανακτόρου μέχρι και τα ρωμαϊκά χρόνια.

Διακρίνουμε τον πομπικό διάδρομο με άξονα Βορρά- Νότο, ένα διάδρομο που χρησιμοποιούνταν για τις τελετουργικές πομπές, όπως μας πληροφορούν οι τοιχογραφίες που στόλιζαν το ανάκτορο.

Ανατολικά του διαδρόμου σώζονται τα κατάλοιπα ενός σημαντικού ρωμαϊκού υπόστυλου οικοδομήματος (1ος π.Χ. αιώνας περίπου) με χαρακτηριστική την εστία στο κέντρο και θρανία (πεζούλια) σε όλο το μήκος των τοίχων. Η χρήση του κτιρίου αυτού είχε να κάνει με συγκεντρώσεις για τη λήψη αποφάσεων πάνω σε ζητήματα που αφορούσαν την πόλη της Φαιστού, συνεπώς είναι αυτό που ονομάζουμε Βουλευτήριο ή Εκκλησιαστήριο.
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Φαιστός Βορειοδυτική Αυλή Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα