Φαιστός ξενάγηση

Εξερευνήστε την Κρητη

Φαιστός Δυτικές Αποθήκες

Στην ιερή δυτική πτέρυγα του ανακτόρου της Φαιστού βρίσκονται οι αποθήκες. Η τοποθέτηση τους στην θέση αυτή δεν μπορεί αν είναι τυχαία, αλλά υποδηλώνει την σημασία του εμπορίου για τους Μινωίτες.

Στις δυτικές αποθήκες δεν συλλέγονταν τα προϊόντα που προορίζονταν για τοπική κατανάλωση μονάχα, αλλά κυρίως αυτά που επρόκειτο να εξαχθούν.

οι αποθήκες στη Φαιστό

Οι αποθήκες είναι μικρά δωμάτια δεξιά και αριστερά ενός μακρόστενου διαδρόμου. Σε αυτές έμπαιναν στη σειρά οι ψηλοί πίθοι με τα διάφορα προϊόντα, στερά και υγρά. Κι εδώ εντυπωσιάζει η λεπτομέρεια στην κατασκευή και η πρόβλεψη καθώς οι Μινωίτες διαμόρφωναν το δάπεδο έτσι ώστε να συλλέγονται τα υγρά που χύνονται κατα τη μετάγγιση μέσα σε ειδικό κοίλωμα, μια κατασκευή που συναντάμε και στις αποθήκες στο ανάκτορο στα Μάλια.

Πάνω στον κεντρικό πεσσό (τετράγωνη κολώνα) καθώς και στους τοίχους των αποθηκών φαίνονται καθαρά σκαλισμένα σύμβολα, όπως σταυροί, σπείρες κλπ., που σχετίζονται με τη λατρεία και εκφράζουν την ιερότητα που είναι έκδηλη σε ολόκληρο το ανάκτορο της Φαιστού.
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Φαιστός Δυτικές Αποθήκες Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα