Φαιστός ξενάγηση

Εξερευνήστε την Κρητη

Φαιστός Ιερό Ρέας

Το ιερό της Ρέας στην ΦαιστόΝότια της Κεντρικής αυλής σε χαμηλότερο επίπεδο και πάνω σε τεχνητό πλάτεμα του λόφου βλέπουμε το ιερό της Ρέας.

Είναι κτίσμα μεταγενέστερης εποχής από τα ελληνιστικά χρόνια και αποτελεί εξέλιξη της λατρείας της Μινωικής Μητέρας θεάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νεολιθική κατοικία ή νεολιθικός κλίβανος στην ΦαιστόΣτην ίδια περιοχή θα δούμε τα θεμέλια μιας θολωτής κατασκευής, που κατασκευάστηκε σε εποχή παλιότερη ακόμα και του πρώτου ανακτόρου.

Υποστηρίζεται ότι πρόκειται πιθανώς για νεολιθικό κλίβανο, ή για νεολιθική κατοικία σύμφωνα με άλλους αρχαιολόγους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε χαμηλότερο επίπεδο από το ιερό της Ρέας θα δούμε ερείπια κατοικιών που ανήκουν στην γεωμετρική εποχή (10ος - 7ος π.Χ).
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Φαιστός Ιερό Ρέας Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα