Φαιστός ξενάγηση

Εξερευνήστε την Κρητη

Φαιστός Διαμέρισμα βασίλισσας

ιδιαίτερα διαμερίσματα της βασιλικής οικογένειας στην Φαιστό

Μέσω ενός στενού διαδρόμου φτάνει κανείς στη βόρεια πτέρυγα του ανακτόρου, η οποία αντιστοιχεί στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της βασιλικής οικογένειας της Φαιστού.

Αριστερά του διαδρόμου σε χαμηλότερο επίπεδο βρίσκεται ένας πολύ όμορφος χώρος που έχει χαρακτηριστεί ως το «διαμέρισμα της βασίλισσας».

διαμέρισμα βασίλισσας στη ΦαιστόΓια πηγή φωτός έχει έναν φωταγωγό, προσφιλές αρχιτεκτονικό στοιχείο για τους Μινωίτες. Τυπικά ο φωταγωγός τοποθετούνταν στις άκρες δωματίων, στην περίπτωση όμως του δωματίου της βασίλισσας βρίσκεται ασυνήθιστα στη μέση. Ο φωταγωγός έχει ανοιχτή οροφή και ορθογώνια χτιστή λεκάνη στο δάπεδο, θυμίζοντας τον μεταγενέστερο τύπο του atrium.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το δυτικό τμήμα του διαμερίσματος της βασίλισσας, όπου το δάπεδο και οι τοίχοι διατηρούν την αρχική τους επίστρωση από πλάκες αλαβάστρου και διακοσμούνται με νωπογραφίες με φυτικά μοτίβα.

Τα μινωικά ανάκτορα ήταν πολυώροφα οικοδομήματα, συνεπώς η ύπαρξη σκάλας που οδηγούσε στους μη αναστηλωμένους σήμερα πάνω ορόφους του ανακτόρου της Φαιστού δεν θα πρέπει να μας ξενίσει.
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Φαιστός Διαμέρισμα βασίλισσας Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα