Κουμ Καπί

Εξερευνήστε την Κρητη

Χανιά, Κουμ Καπί

Χανιά, η περιοχή και η παραλία του Κουμ Καπί
η παραλία του Κουμ Καπί στα Χανιά (πηγή: Google Earth)

Το Κουμ Καπί είναι η συνοικία έξω ακριβώς από τα ανατολικά τείχη της παλιάς πόλης των Χανίων.

Η ονομασία Κουμ Καπί έχει τούρκικη προέλευση και σημαίνει Πύλη της Άμμου (Kum Kapisi). Πράγματι στην περιοχή αυτή υπάρχει πύλη στα ενετικά τείχη που οδηγεί σε αμμώδη παραλία.

Στην περιοχή Κουμ Καπί στα μέσα του 19ου αιώνα υπήρχε ένα χωριό Βεδουίνων, ο συνοικισμός των Χαλικούτηδων, όπως λεγόταν. Εκεί έμεναν σε καλύβες από βούρλα περίπου δύο-τρεις χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως βαρκάρηδες, αχθοφόροι και υπηρέτες. Ίχνη από τον συνοικισμό δεν μας έχουν διασωθεί και οι καλύβες έδωσαν τη θέση τους σε καλοφτιαγμένες trendy καφετέριες.

Σήμερα το Κουμ Καπί είναι από τις ομορφότερες περιοχές στα Χανιά, όπου διασκεδάζει η νεολαία της πόλης, ειδικά τα καλοκαιρινά βράδυα.
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

κουμ καπι στα χανια Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα