ιεραπετρα παραλιες

Εξερευνήστε την Κρητη

Παραλίες στην Ιεράπετρα

Οι παραλίες στην Ιεράπετρα (μέσα ή κοντά στην Ιεράπετρα) είναι ιδιαίτερα γνωστές και εκτείνονται σε μήκος 51 χλμ περίπου, από το Μύρτο μέχρι τη «Μεγάλη Παραλία» στα Φέρμα.

Παραλίες μέσα στην Ιεράπετρα

παραλίες ιεράπετρα

Νο 1: Ανατολική παραλία Ιεράπετρας, Νο 2: Νότια παραλία, Νο 3: Δυτική παραλία

 

Μέσα στην Ιεράπετρα θα βρείτε την επονομαζόμενη «Ανατολική Παραλία του Αγίου Αντρέα», μια από τις 3 παραλίες που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Είναι δημοτική πλαζ, πλήρως οργανωμένη, με συνδυασμό άμμου και βραχωδών ακτών, ενώ προσφέρει όλες τις παροχές που μπορεί να θελήσετε.

Η δεύτερη παραλία είναι η νότια παραλία της Ιεράπετρας, δίπλα στο φρούριο Καλές. Επίσης οργανωμένη, με καφετέριες και καντίνες σε κοντινή απόσταση και προσφορά διαφόρων water-sports, όπως καταδύσεις, windsurfing, beach-volley, paint-ball.

νότια παραλία ιεράπετρα

Τέλος, υπάρχει και η δυτική παραλία στην Ιεράπετρα, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, με ψιλή άμμο και βαθυγάλανα νερά. Η παραλία αυτή είναι η πιο πολυσύχναστη στην πόλη.

Παραλίες κοντά στην Ιεράπετρα


Σε απόσταση 5χλμ από την Ιεράπετρα βρίσκεται η παραλία Κουτσουνάρι. Είναι μια μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο και σχετικά ρηχά νερά. Δεν είναι πλήρως οργανωμένη, κάτι που σημαίνει ότι θα βρείτε ένα μεγάλο κομμάτι που δεν έχει καθόλου ομπρέλες και ξαπλώστρες, υπάρχουν όμως αρκετά δέντρα που προσφέρουν σκιά στους λουόμενους.

8 χλμ ανατολικά της Ιεράπετρας βρίσκεται η παραλία Φέρμα, ένας μικρός όρμος με πολύ καθαρά νερά. Επίσης ημι-οργανωμένη παραλία, που ξεχωρίζει για το καταπληκτικό της τοπίο.

10χλμ ανατολικά της Ιεράπετρας βρίσκεται η παραλία Αγία Φωτιά, ένας ορμίσκος με ψιλή άμμο και βραχώδη ακτή, που συγκεντρώνει αρκετό κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες. Εδώ υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και καντίνες με σνακ και αναψυκτικά.

παραλία αγία φωτιά
η παραλία Αγία Φωτιά

Δυτικά της Ιεράπετρας, στα 10 χλμ περίπου, βρίσκεται η παραλία Μύρτος, ίσως η ομορφότερη παραλία της περιοχής. Τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και η βοτσαλένια αμμουδιά κάνουν την παραλία ιδιαίτερα γοητευτική. Ο Μύρτος είναι θέρετρο κατάλληλο για οικογένειες, καθώς είναι πλήρως οργανωμένη παραλία που προσελκύει κυρίως Ευρωπαίους τουρίστες. Παρά το ότι είναι πολυσύχναστη, είναι σχετικά ήρεμη παραλία.

 

copyrightfollow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

παραλιες ιεραπετρα Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα