Ελουντα - Παραλιες

Εξερευνήστε την Κρητη

Παραλίες στην Ελούντα

Εκτός από τις παραλίες μέσα στην Ελούντα, υπάρχουν και οι παραλίες στα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής, στις οποίες όμως δεν θα αναφερθούμε στο άρθρο αυτό.

 

παραλια ελουντα

Η κεντρική παραλία στην Ελούντα

Η κεντρική παραλία στην Ελούντα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο λιμάνι και στο πάρκινγκ, στο κέντρο της Ελούντας.

Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, καρέκλες και ναυαγοσώστη, ενώ γύρω της θα βρείτε καφετέριες, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

 

 

 

ανατολικη παραλία στην ελούνταΗ ανατολική παραλία στην Ελούντα

Η παραλία αυτή βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Ελούντας, κοντά στον ισθμό που οδηγεί στη χερσόνησο Κολοκύθα.

Είναι οργανωμένη παραλία και αυτή, αλλά μικρότερη σε σχέση με την κεντρική.

 

 

 

 

Η παραλία στην Κολοκύθα

παραλια στην κολοκυθαΣτη χερσόνησο Κολοκύθα θα πάτε περνώντας τον στενό ισθμό με τους ανεμόμυλους και συνεχίζοντας στο χωματόδρομο που οδηγεί στο εκκλησάκι Αγιος Λουκάς.

Ο δρόμος είναι βατός από τα περισσότερα αυτοκίνητα, αρκεί να είναι λίγο ψηλά και όχι πολύ φορτωμένα.

Μετά την εκκλησία ένα μονοπάτι οδηγεί μέχρι κάτω στην μικρή παραλία της Κολοκύθας. Η απόσταση είναι μικρή και δεν θα σας κουράσει ιδιαίτερα.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και η μόνη σκιά είναι από 2-3 αρμυρίκια. Αν έρθετε πριν το μεσημέρι, ο κόσμος θα είναι ελάχιστος, όπως και μετά τις 3 το απόγευμα. Τις ενδιάμεσες ώρες έρχονται τα εκδρομικά καραβάκια από τη Σπιναλόγκα και η ησυχία του μέρους διακόπτεται από τη δυνατή μουσική.

Στα αριστερά (βορειο-δυτικά) της παραλίας, εκεί που δένει το καράβι, δεν υπάρχει παραλία μονάχα επίπεδα βράχια, όπου υπάρχει περίπτωση να συναντήσετε γυμνιστές.

Άλλες παραλίες κοντά στην Ελούντα

παραλια δρηροςΛίγα χιλιόμετρα βόρεια από την Ελούντα υπάρχει η θαυμάσια παραλία Δρήρος με τα αρμυρίκια που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Στην παραλία υπάρχουν καρέκλες και μια καφετέρια με τραπεζάκια πάνω σε μια ξύλινη εξέδρα μέσα στη θάλασσα.

Είναι απόλαυση να πίνετε τον καφέ σας εδώ και να χαζεύετε τη θέα προς τον κόλπο της Ελούντας και το νησί Σπιναλόγκα απέναντι.

Στην παραλία Δρήρος μπορείτε επίσης να κάνετε διάφορα θαλάσσια σπορ.

Αν προχωρήσετε λίγο μετά τη Δρήρο θα φτάσετε στην Πλάκα με τις 2 παραλίες της.

 

 

copyrightfollow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Ελουντα παραλιες Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα