Μακρυ Γιαλος Παραλιες

Εξερευνήστε την Κρητη

Οι Παραλίες στο Μακρύ Γιαλό

Οι παραλίες στο Μακρύ Γιαλό είναι από τις καλύτερες παραλίες στην Κρήτη. Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι οι καρέκλες και οι ομπρέλες προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες, ακόμα και αυτές μπροστά από τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής.

 

παραλίες στο μακρύ γιαλό

Παραλία Μακρύ Γιαλός

Η μεγαλύτερη παραλία στο Μακρύ Γιαλό είναι η ομώνυμη παραλία, που παλιότερα ήταν γνωστή και σαν "Χάνι". Οι περισσότεροι απλά την λένε «μεγάλη παραλία» γιατί έχει μήκος σχεδόν ένα χιλιόμετρο.

Η παραλία, που βρίσκεται μπροστά από το χωριό, έχει χρυσή άμμο, πολύ ρηχά νερά και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Είναι οργανωμένη με καρέκλες και ομπρέλες και κατά μήκος της βρίσκονται τα εστιατόρια και οι καφετέριες του Μακρύ Γιαλού.

 

παραλία μακρύ γιαλός
η παραλία Μακρύ Γιαλός

 

Η παραλία είναι σχετικά απάνεμη και δεν επηρεάζεται από τους ανέμους εύκολα, οπότε σπάνια θα δείτε μεγάλα κύματα, για αυτό και οι εγκαταστάσεις για τα περισσότερα θαλάσσια σπορ βρίσκονται εδώ.

Επίσης σημαντικό είναι ότι η κεντρική παραλία στο Μακρύ Γιαλό είναι η πιο ρηχή στο Νομό Λασιθίου και για αυτό προσφέρεται για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Παραλίες Καλαμοκάνια και Κατωβίγλι δυτικά από το λιμάνι

Δυτικά από το λιμάνι βρίσκεται η παραλία Καλαμοκάνια, όπου τα νερά είναι λίγο βαθύτερα. Η παραλία είναι επίσης αμμώδης με ψιλό βότσαλο στην άκρη της και εξυπηρετείται από τις κοντινές καφετέριες.

Λίγο μετά τα Καλαμοκάνια, μπροστά από τη Ρωμαική έπαυλη βρίσκεται η παραλία Κατωβίγλι, που έχει βότσαλο και επηρεάζεται αρκετά από τους ανέμους. Η παραλία δεν έχει ξαπλώστρες και μπαρ, αν και το λιμάνι με τις καφετέριες είναι πολύ κοντά και μπορεί να εξυπηρετηθεί κανείς για ό,τι επιθυμεί.

Παραλία Λαγούφα

Ανατολικά μετά τη μεγάλη παραλία βρίσκονται δυο μικρές παραλίες μπροστά από τα μεγάλα ξενοδοχεία Sunwing και Μικρή Πόλη. Οι παραλίες αυτές φέρουν το όνομα Λαγούφα και είναι λίγο πιο φαρδιές σε σχέση με τις δυτικότερες παραλίες στο Μακρύ Γιαλό.

παραλία μικρή πόλη μακρύγιαλος
η παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο "Μικρή Πόλη"

 

Στην παραλία θα βρείτε άμμο και ήρεμα, ρηχά νερά, αφού η Λαγούφα βρίσκεται μέσα σε ένα μικρό και γραφικό όρμο που προστατεύεται από τους ανέμους. Εδώ επίσης θα μπορέσετε να επιδοθείτε σε θαλάσσιο σκι, μπανάνα και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες.

 

παραλία ξενοδοχείο sunwing στο μακρύγιαλο
η παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Sunwing στο Mακρύ Γιαλό

Παραλίες Διασκάρι και Λαγκάδα

Περνώντας την Ανάληψη και συνεχίζοντας προς τη Μονή Καψά συναντάμε δυο ακόμα δημοφιλείς παραλίες κοντά στο Μακρύ Γιαλό, την παραλία Διασκάρι και την παραλία Λαγκάδα.

Η παραλία Διασκάρι είναι αρκετά δημοφιλής και μαζεύει πολλούς νέους και γενικά όσους θέλουν να αποφύγουν τις οργανωμένες παραλίες. Η παραλία έχει άμμο και ψιλό βότσαλο, αλλά θέλει λίγη προσοχή όταν μπαίνει κανείς στη θάλασσα γιατί σε κάποια σημεία υπάρχουν μεγάλες πέτρινες πλάκες που γλιστρούν πολύ.

 

παραλία διασκάρι στο μακρύ γιαλό
η παραλία Διασκάρι

 

Η παραλία Λαγκάδα, 6 χλμ από το Μακρύ Γιαλό, είναι μια μεγάλη παραλία που όπως και το Διασκάρι δεν είναι οργανωμένη και απευθύνεται σε όσους δεν θέλουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar. Είναι αμμώδης, προστατευμένη από τους ανέμους και συχνά μπορείτε να δείτε και γυμνιστές.

Γούδουρας

3 χλμ μετά τη Μονή Καψά βρίσκεται η παραλία του Γούδουρα, μια απομονωμένη παραλία με ψιλά βότσαλα, χωρίς ομπρέλες ή ξαπλώστρες ή κάποιο εστιατόριο πάνω στην παραλία. Αυτό που θα βρείτε σίγουρα στην παραλία του Γούδουρα είναι τα καθαρά νερά, κάτι που ισχύει εξάλλου για όλες τις παραλίες στο Μακρύ Γιαλό.

Οι ταβέρνες ή ότι άλλο χρειαστείτε βρίσκονται στον οικισμό Γούδουρας, σε κοντινή σχετικά απόσταση με τα πόδια.
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Παραλιες Μακρυ Γιαλος Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα