Γόρτυνα, τα ρωμαϊκά αγάλματα

Εξερευνήστε την Κρητη

Γόρτυνα, τα ρωμαϊκά αγάλματα

ρωμαϊκό άγαλμα στη ΓόρτυναΒγαίνοντας ο επισκέπτης από τον κυρίως αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος είναι περιφραγμένος, αξίζει να κάνει μια στάση στον στεγασμένο χώρο, που χρησιμεύει σαν έκθεση ρωμαϊκών γλυπτών. Αυτός βρίσκεται ανατολικά, προς τον χώρο στάθμευσης.

Εκεί εκτίθενται ρωμαϊκά γλυπτά που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή της Γόρτυνας. Πρόκειται για αντίγραφα ανδριάντων και αγαλμάτων, τα οποία χρονολογούνται στους ρωμαϊκούς χρόνους (1ος π.Χ.-3ος μ.Χ.).

Επιβλητικό είναι το μαρμάρινο άγαλμα ενός σεβάσμιου καθιστού άνδρα στην αυλή. Αρχικά είχε ταυτιστεί με τον ανδριάντα του αυτοκράτορα Αντωνίνου του Ευσεβούς ή Πίου, αν και αυτό από κάποιους αμφισβητείται, οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται για τον ανδριάντα ενός λόγιου ή φιλοσόφου άγνωστης ταυτότητας.

Η επίσκεψη μας στη Γόρτυνα δεν σταματάει εδώ. Για να σχηματίσει κανείς μία πληρέστερη εικόνα της πόλης της Γόρτυνας, καλό θα ήταν να διαθέσει λίγο παραπάνω χρόνο και να επισκεφτεί το χώρο του Πραιτορίου. Εκεί θα πάρει μία γεύση για το μέγεθος άνθησης της ρωμαϊκής πόλης Γόρτυνας, σε έκταση, πολιτιστικό επίπεδο και σημαντικότητα.

copyrightfollow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Γόρτυνα, τα ρωμαϊκά αγάλματα Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα