Γόρτυνα, το Νυμφαίο

Εξερευνήστε την Κρητη

Γόρτυνα, το Νυμφαίο

γόρτυνα νυμφαίο

Το Νυμφαίο της Γόρτυνας βρίσκεται στο χώρο του Πραιτόριου, βόρεια της δικαστικής βασιλικής. Δυστυχώς ο επισκέπτης δεν έχει τη δυνατότητα να το θαυμάσει από κοντά λόγω της απαγόρευσης εισόδου στο κοινό.

Το Νυμφαίο είναι κτίσμα του 2ου μ.Χ. αιώνα,  ένα μαρμάρινο σιντριβάνι με δεξαμενή, που κάλυπτε τις ανάγκες ύδρευσης του Πραιτορίου. Η σημασία του νερού τόσο στην άνυδρη Κρήτη όσο και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, ήταν τέτοια, που όπου υπήρχε τρεχούμενο νερό αποδίδονταν λατρεία σε θεότητες που σχετίζονταν με το υγρό στοιχείο, όπως οι Νύμφες. Από τη λατρεία αυτή προέκυψε και το όνομα Νυμφαίο.

Σ' αυτό το σημείο τελειώνει η περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Πραιτόριου. Ακολουθούμε το λιθόστρωτο δρομάκι και προχωρώντας μέσα από ερείπια τοίχων με μεγάλες τοξωτές καμάρες φτάνουμε στον αμαξωτό δρόμο. Συνεχίσουμε προς τα αριστερά για να βρεθούμε σε μερικά λεπτά στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας.

copyrightfollow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Γόρτυνα, το Νυμφαίο Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα