Αγία Γαλήνη Παραλίες

Εξερευνήστε την Κρητη

Παραλίες στην Αγία Γαλήνη

δορυφορικός χάρτης με τις παραλίες στην αγία γαλήνη

Δορυφορική φωτογραφία με τις παραλίες στην Αγία Γαλήνη και τη γέφυρα του ποταμού Πλατύ που τις χωρίζει. Το Νο 1 είναι η κύρια παραλία, ενώ το Νο 2 είναι η ανατολική παραλία. Η ακτή συνεχίζει μέχρι τον Κόκκινο Πύργο και μπορείτε να περπατήσετε μέχρι εκεί σε 1,5 ώρα περίπου.

 

αγια γαληνη παραλια

 

παραλία αγια γαλήνη
η παραλία μετά τον ποταμό Πλατύ

Ολες οι παραλίες στην Αγία Γαλήνη βρίσκονται ανατολικά από το χωριό και μπορείτε να πάτε εύκολα σε αυτές από το δρομάκι που ξεκινά από το λιμάνι, εκεί που ορθώνεται ο βράχος απ’ όπου κάποτε πέταξαν ο Δαίδαλος και ο Ικαρος.

Οσοι είχαν επισκεφτεί την Αγία Γαλήνη πριν το 2000 δεν θα γνωρίσουν τη διαδρομή αυτή, αφού μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση, το τοπίο έχει αλλάξει σημαντικά. Στο σημείο της κατολίσθησης υπήρχε μια μικρή παραλία, που σήμερα δεν υπάρχει πια.

Στην κύρια παραλία της Αγίας Γαλήνης με την άμμο και τα βότσαλα υπάρχουν ομπρέλες, καφετέριες και ταβέρνες. Υπάρχει αρκετός χώρος στην παραλία και δύσκολα θα αισθανθείτε ενοχλητικά συνωστισμένοι.

Αν περάσετε τη γέφυρα πάνω από τον Πλατύ ποταμό θα βρεθείτε στην ανατολική παραλία, που στην αρχή της έχει επίσης άμμο και βότσαλα.

Η παραλία αυτή συνεχίζει για αρκετά χιλιόμετρα μέχρι τον Κόκκινο Πύργο, αλλά σύντομα η άμμος εξαφανίζεται και απομένουν μεγάλες πέτρες, μέσα και έξω από τη θάλασσα.

Αυτή η στενή και υποτυπώδης παραλία χρησιμοποιείται από τους γυμνιστές εδώ και πολλές δεκαετίες και δεν υπάρχει τίποτα κατά μήκος της, δηλαδή ούτε ομπρέλες ούτε καφετέριες, οπότε καλό θα είναι να κρατάτε μαζί σας οτιδήποτε θα χρειαστείτε.

 

η γέφυρα πάνω από τον ποταμό πλατύ και η ανατολική παραλία στην αγία γαλήνη
Η γέφυρα πάνω από τον ποταμό Πλατύ οδηγεί στην ανατολική παραλία της Αγίας Γαλήνηςfollow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Αγια Γαληνη παραλιες Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα