Παραλια Πλατανια

Εξερευνήστε την Κρητη

Η παραλία του Πλατανιά - Κρήτη

πλατανιας παραλιαΗ παραλία του Πλατανιά είναι μια μεγάλη αμμουδιά, που δύσκολα ξεχωρίζει από την γειτονική παραλία στην Αγία Μαρίνα.

Η παραλία του Πλατανιά είναι οργανωμένη σε όλο το μήκος της, με ξαπλώστρες και ομπρέλες που ανήκουν στα ξενοδοχεία ή σε κάποιες καφετέριες.

Αντίθετα με άλλες περιοχές, τα περισσότερα ξενοδοχεία χρεώνουν τις ομπρέλες και η μέση τιμή είναι 5 ευρώ για μια ομπρέλα και 2 ξαπλώστρες (τιμές το 2009).

Σε κάποια σημεία της η παραλία του Πλατανιά διακόπτεται από φράχτες ξενοδοχείων και δεν μπορείτε να περπατήσετε εύκολα σε όλο το μήκος της παραλίας. Να θυμάστε πάντως ότι στην Ελλάδα ο νόμος δεν επιτρέπει τις ιδιωτικές παραλίες, οπότε αν μπορείτε να περάσετε από κάποιο φράκτη, κάντε το και απολαύστε το μπάνιο σας σε οποιοδήποτε σημείο της μεγάλης παραλίας του Πλατανιά.

παραλια πλατανια και αγια μαριναΗ θερμοκρασία της θάλασσας στον Πλατανιά είναι αρκετά ζεστή από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο, όπως και στην υπόλοιπη βόρεια Κρήτη.

Ο βυθός είναι αμμώδης στο μεγαλύτερο κομμάτι του αλλά υπάρχουν κάποια σημεία με μεγάλες πέτρινες πλάκες που χρειάζονται προσοχή για να μη γλιστρήσετε, ειδικά όταν έχει αέρα και κύμα.

Η θάλασσα στον Πλατανιά επηρεάζεται από τα μελτέμια και παρά τους κυματοθραύστες, τα κύματα μπορεί να είναι αρκετά ψηλά κάποιες φορές.

Το κομμάτι κοντά στο μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται χτισμένο πάνω στην παραλία είναι ίσως το πιο ασφαλές για παιδιά, γιατί εκεί λόγω του μεγαλύτερου κυματοθραύστη, η θάλασσα είναι συνήθως πιο ήρεμη.

Πάντως για την ασφάλεια όσων κολυμπούν στην παραλία του Πλατανιά υπάρχουν ναυαγοσώστες που προειδοποιούν με κόκκινες σημαίες τις μέρες που η θάλασσα θέλει προσοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες τους για ακίνδυνο κολύμπι στην καθαρή θάλασσα του Πλατανιά.

 

 

copyrightfollow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

πλατανιας παραλια Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα