Καλυβες - Παραλια

Εξερευνήστε την Κρητη

Παραλίες στις Καλύβες

παραλια καλυβες

Η παραλία στις Καλύβες είναι ουσιαστικά μια, αν και σε κάποιο σημείο χωρίζεται από τα βράχια που λειτουργούν σαν μικρός κυματοθραύστης, με αποτέλεσμα να χωρίζεται σε δύο παραλίες, το Μαϊστράλι και την παραλία Ξυδά.

Η παραλία στις Καλύβες έχει άμμο σε όλο το μήκος της με ρηχή και πεντακάθαρη θάλασσα, είναι οργανωμένη και μπορείτε να παίξετε volley ή να κάνετε θαλάσσια σπόρ.

Κατα μήκος της παραλίας υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια, που προσφέρουν τις ομπρέλες δωρεάν.

Το μόνο μειονέκτημα που θα βρείτε ίσως είναι ότι επηρεάζεται από τους βόρειους ανέμους και σηκώνει κύμα κάποιες μέρες. Επίσης σε κάποια σημεία τα νερά είναι αρκετά κρύα, λόγω του παρακείμενου ποταμού Ξυδά που εκβάλλει εδώ.

βράχος καραβος στην παραλία της κεράς στις καλύβες

Λίγο μετά τις Καλύβες, στο δρόμο προς Αλμυρίδα (ανατολικά), υπάρχει η μικρή παραλία Κερά,  μια μικρή παραλία με άμμο, ιδανική για όσους δεν προτιμούν τις οργανωμένες παραλίες.

Η παραλία βρίσκεται στο τέλος μιας απότομης πλαγιάς και δεν φαίνεται από το δρόμο. Θα την εντοπίσετε όμως από τον στενόμακρο βράχο "Κάραβος", που βρίσκεται μπροστά της.

Ο Κάραβος έχει το δικό του μύθο: πειρατές άραξαν το καράβι τους εδώ για να κουρσέψουν την Κρήτη. Ομως η Παναγία από το εκκλησάκι της Κεράς άκουσε τις προσευχές των χριστιανών και έκανε πέτρα τους πειρατές μαζί με το καράβι τους.

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου μετά τις Καλύβες, προς τα Χανιά (δυτικά), βρίσκεται η παραλία Κυανή Ακτή. Δεν είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη παραλία και διαθέτει μια ταβέρνα και καντίνα για καφέ ή κάποιο σνακ.

copyrightfollow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Καλυβες παραλιες Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα