Φορτέτζα, η Αγία Αικατερίνη

Εξερευνήστε την Κρητη

Φορτέτζα, η Αγία Αικατερίνη

Φορτέτζα, η Αγία ΑικατερίνηΑπό το σημείο αυτό της Φορτέτζας δεν θα συνεχίσουμε ευθεία, αν και είναι δυνατό, για λόγους καλύτερης παρουσίασης της περιήγησης μας μέσα στο κάστρο. Επιστρέφουμε στο θέατρο «Ερωφίλη» και στρίβουμε προς το τζαμί που φαίνεται στο βάθος.

Περπατώντας στο λιθόστρωτο δρομάκι συναντάμε πρώτα στα δεξιά μας την ορθόδοξη εκκλησία της Αγ. Αικατερίνης, η οποία λειτουργεί από τα τέλη του 19ου μ.Χ. αιώνα.

Αμέσως βορειότερα, δίπλα από το τζαμί, είναι το λεγόμενο επισκοπικό μέγαρο. Κτίσμα της Ενετικής περιόδου (16ος μ.Χ.). Πρόκειται για επιβλητικό κτίσμα, το οποίο σώζεται σε καλή κατάσταση και προφανώς χρησιμοποιήθηκε στην αρχική του φάση ως έδρα και κατοικία του λατίνου επισκόπου.

 

Φορτέτζα στο Ρέθυμνο, χάρτης

 

 

- Προηγούμενο: Η δυτική πύλη

- Επόμενο: Το τζαμί της Φορτέτζας

- Διαβάστε για την Φορτέτζα στο Ρέθυμνο

 

 

 

copyright
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Φορτέτζα, η Αγία Αικατερίνη Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα