Φορτέτζα, ο Αγιος Θεόδωρος

Εξερευνήστε την Κρητη

Φορτέτζα, ο Αγιος Θεόδωρος

Φορτέτζα, ο Αγιος ΘεόδωροςΑκολουθώντας το μονοπάτι φτάνουμε στον προμαχώνα του Αγίου Νικολάου. Εκεί υπάρχει ένα κτίριο, του οποίου η οροφή διαμορφώνεται με διπλή καμάρα. Πιθανώς εκεί λειτουργούσαν εργαστήρια κάποιου είδους, αλλά η χρήση του οικοδομήματος δεν είναι εξακριβωμένη.
 
Ακριβώς δίπλα είναι η ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Θεόδωρου του Τριχινά. Κτίστηκε του 1899 από τον Ρώσο Κυβερνήτη του Ρεθύμνου Theodore de Hiostak επί Κρητικής Πολιτείας (1898-1913) .

Σήμερα πολλοί κάτοικοι του Ρεθύμνου επιλέγουν να τελέσουν τους γάμους τους σ’ αυτό το εκκλησάκι, λιτά και απέρριτα μέσα στο όμορφο μικρό άλσος με τα πεύκα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Φορτέτζα στο Ρέθυμνο, χάρτης

 

 

- Προηγούμενο: Η πυραμιδόσχημη πυριτιδαποθήκη

- Επόμενο: Εξοδος από τη Φορτέτζα

- Διαβάστε για την Φορτέτζα στο Ρέθυμνο

 

 

 

 

copyright
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Φορτέτζα, ο Αγιος Θεόδωρος Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα