Φορτέτζα, το τέλος της περιήγησης

Εξερευνήστε την Κρητη

Φορτέτζα, το τέλος της περιήγησης

το Ρέθυμνο όπως φαίνεται από την είσοδο / έξοδο από τη Φορτέτζα. Εδώ βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο ΡεθύμνουΠαίρνοντας το επικλινές πλακόστρωτο δρομάκι αμέσως μπροστά από την εκκλησία το Αγίου Θεοδώρου φτάνουμε στην είσοδο της Φορτέτζας, από όπου και ξεκινήσαμε την περιήγησή μας. Η ξεναγός μας έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και κατάφερε να μας δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το εντυπωσιακό κάστρο της Φορτέτζας.

Μπροστά από την είσοδο της Φορτέτζας βρίσκεται από το 1991 το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρεθύμνου, το οποίο στεγάζει σημαντικές αρχαιολογικές συλλογές από διάφορες ιστορικές εποχές της πόλης. Αξίζει να το επισκεφτείτε για να αποκτήσετε μία πιο ολοκληρωμένη άποψη της μακραίωνης ιστορίας της πόλης.

Για τους λάτρεις των εικαστικών τεχνών, σε μικρή απόσταση από τη Φορτέτζα, κοντά στο παλιό λιμάνι λειτουργεί η γκαλερί «Κανακάκη» με έργα σύγχρονων ζωγράφων από το Ρέθυμνο. 

 

Φορτέτζα στο Ρέθυμνο, χάρτης

 

 

- Προηγούμενο: Ο Αγιος Θεόδωρος

- Επόμενο:

- Διαβάστε για την Φορτέτζα στο Ρέθυμνο

 

 

 

copyright
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Φορτέτζα, το τέλος της περιήγησης Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα