Ρέθυμνο, το Νεραντζέ Τζαμί

Εξερευνήστε την Κρητη

Ρέθυμνο, το Νεραντζέ Τζαμί

Ρέθυμνο Νεραντζε ΤζαμίΕπιστρέφοντας στην προηγούμενη πορεία του πλακόστρωτου δρόμου, στρίβοντας αυτή τη φορά αριστερά, βρίσκεται κανείς μπροστά στο Νεραντζέ τζαμί ή τζαμί του Γαζή Χουσεΐν.

Το αρχικό κτίσμα ανήκει στην περίοδο της ενετικής κυριαρχίας και λειτουργούσε ως καθολικό της μονής των Αυγουστινιανών μοναχών όπου στέγαζε τη λατρεία της Παναγίας.

Το 1657 η πόλη είχε πέσει στους Οθωμανούς και η εκκλησία διαμορφώθηκε σε τζαμί με την προσθήκη τριών τρούλων, διατηρώντας, όμως, το αρχικό περίτεχνο θύρωμά της. Παράλληλα, το παρεκκλήσι δυτικά της εκκλησίας αφιερωμένο στο Σώμα του Χριστού, μετατράπηκε σε ιεροσπουδαστήριο. Το 1890, λίγο πριν την αυτονόμηση της Κρήτης, ξεκίνησε η ανοικοδόμηση εκεί του πιο ψηλού μιναρέ της πόλης. Χτίστηκε με πολύ προσοχή και έχει δύο εξώστες.

Σήμερα στον ίδιο χώρο στεγάζεται το δημοτικό Ωδείο, του οποίου τη λειτουργία ορίζει ο Σύνδεσμος Διάδοσης Καλών Τεχνών.

 

 

 

 

copyrightfollow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Ρέθυμνο, το Νεραντζέ Τζαμί Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα