Ρέθυμνο, η Κρήνη Ριμόντι

Εξερευνήστε την Κρητη

Ρέθυμνο, η Κρήνη Ριμόντι

Ρέθυμνο η κρήνη ΡιμόντιΗ Κρήνη Ριμόντι βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου και, πολλούς αιώνες τώρα, προσφέρει δροσερό νερό στους περαστικούς.

Η κρήνη Ριμόντι χτίστηκε το 1626 από τον ενετό Ρέκτορα του Ρεθύμνου Α. Ριμόντι, από τον οποίο πήρε και το όνομά της.

Από τρεις κρουνούς σχήματος λεοντοκεφαλής τρέχει νερό αντίστοιχα σε τρεις γούρνες. Πάνω τους εδράζονται τρεις ραβδωτοί κιονίσκοι που καταλήγουν σε κορινθιακά κιονόκρανα με φύλλα άκανθας και υποβαστάζουν επιστύλιο με την επιγραφή LIBERALITATIS και FONTES. Στο κέντρο τραβάει την προσοχή το οικόσημο των Ριμόντι.

Για να φτάσουμε στην κρήνη Ριμόντι προχωράμε ευθεία από την Λότζια ακολουθώντας την οδό Παλαιολόγου. Στο τέρμα του δρόμου στρίβουμε δεξιά και αντικρύζουμε την κρήνη και την Πλατεία του Πλάτανου, όπως είναι γνωστή.

 

copyrightfollow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Ρέθυμνο, η Κρήνη Ριμόντι Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα