Ρέθυμνο, το τζαμί του Καρά Μουσά Πασά

Εξερευνήστε την Κρητη

Ρέθυμνο, το τζαμί του Καρά Μουσά Πασά

Το τζαμί του Καρά Μουσά Πασά στο Ρέθυμνο είναι άλλο ένα πρώην βενετσιάνικο κτίριο που μετατράπηκε από τους Τούρκους μετά την κατάληψη της Κρήτης. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρκαδίου και Ουγκώ, κοντά στην πλατεία Ηρώων με το άγαλμα του Αγνωστου Στρατιώτη.

Το οικοδόμημα είναι της ενετικής περιόδου και στέγαζε το μοναστήρι της Αγ. Βαρβάρας. Από αυτή την πρώτη φάση του διατηρεί μία εντυπωσιακή αναγεννησιακή πρόσοψη με περίτεχνα περιθυρώματα και μπαλκόνια. Οι Τούρκοι το μετέτρεψαν σε τζαμί προσθέτοντας στο αρχικό κτίριο θόλους και μιναρέ. Ο Καρά Μουσά Πασάς ήταν ο διοικητής των οθωμανικών ναυτικών επιχειρήσεων κατά την κατάληψη του Ρεθύμνου.

Σήμερα ο χώρος δεν είναι επισκέψιμος αλλά κάποιος μπορεί να θαυμάσει την αρχιτεκτονική του κτιρίου, συνδυασμό ενετικής και οθωμανικής, ακόμα και πίσω από την κλειδωμένη αυλόπορτά του.

 

copyrightfollow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Ρέθυμνο, το τζαμί του Καρά Μουσά Πασά Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα