Ρέθυμνο, ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου

Εξερευνήστε την Κρητη

Ρέθυμνο, ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου

ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου στο ΡέθυμνοΣυνεχίζοντας την ίδια πορεία στην παλιά πόλη φτάνουμε σε άλλο ένα ιστορικό κτίριο του Ρεθύμνου, τον ναό του Αγ. Φραγκίσκου.

Ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου οικοδομήθηκε στη διάρκεια της ενετοκρατίας και αποτελούσε το καθολικό της μονής των Φραγκισκανών μοναχών. Πρόκειται για μονόχωρη ξυλόστεγη βασιλική με πλούσια διακοσμημένο αναγεννησιακό θύρωμα κορινθιακού ρυθμού. Ακόμα, σώζονται Ανατολικά του ναού δύο παρεκκλήσια.

Ο χώρος αυτός διαμορφώθηκε από τους  Τούρκους σε πτωχοκομείο, οι οποίοι το 1796 έχτισαν δίπλα στο ναό σχολείο θηλέων. Το αρχικό κτίριο έχει κατεδαφιστεί και το παλιό σχολείο που βλέπετε χτίστηκε το 1890, που λειτουργεί ως δημοτικό σχολείο μέχρι και σήμερα στο Ρέθυμνο.

Τούρκικο σχολείο στο Ρέθυμνο

 

copyrightfollow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Ρέθυμνο, ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα