logo explorecrete.com

english pages greek pages german pages dutch pages danish pages russian pages

Kretas akvarium

Kreta Akvarium

Kreta har fået en ny attraktion, et akvarium. Det er endnu ikke helt færdigt, men en del af det er allerede åbent for besøgende.

Det ligger ved Gouves, og kører man ad New National Road fra Iraklion mod Hersonissos er det bare at følge skiltene, som ses i vejsiden hele vejren fra Iraklion, dermed er det ingen undskyldning, at man ikke kan finde stedet.

Den del af akvariet, som allerede kan ses nu, er meget imponerende og benytter den nyeste teknologi. Selv indgangsbilletten er et lille magnetkort. Alt er beskrevet og navngivet på 5 forskellige sprog: Græsk, engelsk, tysk, fransk og så selvfølgelig latin.

At gå fra det ene akvarie til det næste er en stor oplevelse i sig selv, men der er andre muligheder for at se de mange, mange forskellige fisk og andre levende væsener - som altså også findes i eller på bunden af havet omkring Kreta.

I de største af akvarierne er installeret undervandskameraer, så hvis hajen eller hvilken anden fisk, man meget gerne vil se, tilfældigvis har gemt sig bag en sten eller en plante eller af andre grund er svær at få øje på, er det bare at gå hen til kamerapulten. Her kan man ved brug af joystics bevæge kameraerne i den retning, man ønsker. Dette giver større mulighed for at komme til at se de alle fiskene - og endda i forskellige vinkler.

Store plancher fortæller om fiskene og mere information kan fås via de let betjenelige og brugervenlige computere, alle med touch-screens.

Det er tilladt at fotografere, hvis man ønsker sine helt egne billeder af hajen, søstjernen, rejen (før den er blevet kogt), søhesten eller hvilket af undervandsdyrene, man nu forelsker sig i. Husk blot, at det ikke er tilladt at bruge blitz. Muligheden for selv at fotografere var der mange besøgende, der gjorde brug af, og der blev flittigt taget billeder med mobiltelefoner, digitalkameraer og "gammeldags" kameraer.

Tilknyttet akvariet er der en lille biograf. Den dag, jeg besøgte stedet, blev de meget berømte dokumentarfilm "The Blue Planet" vist, ganske vist med græsk tale men med engelske undertekster.

Jeg synes selv, det var en stor oplevelse at gå rundt og se så mange fisk i alle størrelser og farver svømme lydløst rundt, mens Enyas's musik fra CD'en "Watermark" stille strømmede ud af højtalerne og og skabte den fuldendte atmosfære.

* af Birgit Smidt.

Yderlige information på www.cretaquarium.gr


Alle Pagina's