logo explorecrete.com

english pages greek pages german pages dutch pages danish pages russian pages

Strande på Kreta

Strande på Kreta - nudiststrande på kreta

Officielt er nøgenbadning ikke tilladt på Kreta og i Grækenland. Dog kan enhver afsides strand, især på sydkysten, være et sted, hvor du kan nyde det frie nudistliv.
På nordkysten er der en nudiststrand i Hersonissos, 1 km vest for hotel "Kreta Maris". Det er en meget lille strand lige nedenfor vejen. Et dejligt sted, men forvent ikke noget privatliv her.
På øst- og vestkysten er der ingen nudiststrande. Men skulle du finde en lille bugt uden andre mennesker, så er det op til dig selv. At finde en afsides strand bliver sværere og sværere for hvert år. Måned og ugedag spiller også ind. En tommelfingerregel er at undgå august måned og weekender.

På sydkysten er der nudiststrande nok at vælge imellem, men ingen ved, om de også er der næste år. Ofte er der dukket en nybygget taverna op sammen med et "nøgenbadning forbudt" skilt. Og den tidligere så skønne strand er blevet til et sted med støjende børn og deres mødre.

De følgende steder kan du sandsynligvis stadig finde nudiststrande:

en østlige del af stranden i Sougia. Sougia er et af de steder, jeg gerne kommer, da der er en fantastisk strand og mange vandrestier. Sougia er også det bedste sted at overnatte, hvis du skal en tur gennem Samariakløften. Tidligt om morgenen tager du den lokale bus til Omalossletten, går gennem kløften, og tager eftermiddagsfærgen fra Agia Roumeli til Sougia. Der er mange værelser og tavernaer i Sougia, og også et par barer, men alligevel er det på ingen måde et støjende sted at bo.

Nudiststrande på Kreta

Glyka Nera stranden tæt ved Loutro. Det er et af de bedste valg, og der er også en lille taverna.

"glyka nera" beach, close to Sfakia and Loutro

Orthi Ammos stranden ((den østlige del af stranden), 1 km øst for Frankokastello. Det er et dejligt og stille sted med en stor venetiansk borg. Det siges, at genfærdene af de kretensiske krigere, der forsvarede borgen mod tyrkerne, viser sig her tidligt om morgenen i maj måned.

Damnoni stranden, øst for Plakias. Når du når Damnonibugten, går du til venstre og følger stien til en lille vig med liggestole. Der er ikke megen plads, men det er en strand udelukkende for nudister.

Vest for er Ligres stranden. Kør gennem Kerames og Agalianos, ned til Ligres stranden. Derfra går du mod vest, til du kommer til den næste strand. I Ligres er der en taverna med 4 værelser til leje.

Vest for Agios Pavlos. Kør gennem Sakturia til Agios Pavlos. Lige før Agios Pavlos er der et spor i vestlig retning. Kør til enden af vejen, og gå/løb så ned ad sandbakken (det er rigtig sjovt), til du når til den lange, ensomt beliggende strand. Der er tavernaer og man kan leje værelser i Agios Pavlos.
Øst for Agia Galini, lige efter floden. Agia Galini er en stor by med hoteller, restauranter, barer og en campingplads.

Komos stranden. Kør forbi Festos til Pitsidia og endelig til kommos. Det er et fantastisk sted, og du får muligvis øje på udgravningerne af en gammel by lige før stranden. I Komos yngler Caretta-Caretta (Middelhavets havskildpadde), og det er derfor ikke tilladt at overnatte på stranden. Deres reder er markeret med trådrammer. På den sydlige del af stranden er der en taverna og mange liggestole. Hvis du vil svømme nøgen, så foregår det fra den nordlige del af stranden, men det er sandsynligt, at der også vil være mange almindelige badende. Jeg er bange for, at der på dette helt fantastiske sted snart vil være forbud mod nudister.

Kokkini Ammos strand. Stranden ligger syd for Matala, og nås på 30 min. via en sti fra byen. Ayiofarango
Ayiofarango (helgenes kløft), et skønt sted, hvor du også kommer på en lille vandretur. Det er lidt besværligt at komme dertil.

Diskos stranden. Vest for Lendas. Her er der værelser og 2 tavernaer. Der er flere i Lendas by.

Psili Ammos stranden. Drej til venstre lige før Lendas, og følg vejsporet til Loutra. Kør forbi stranden og op ad bakken, hvor du vil se en dyb kløft. Lad bilen stå, og følg stien ned i kløften. Efter 20 min. vil du være på et af de smukkere steder på Kreta. Det er et lækkert sted at campere, men der er ingen skygge på stranden, og du er nødt til at have masser af vand med.

psili ammos, a great secluded beach in southern Crete

- På øerne Hryssi ved Ierapetra (sydøst) og Gavdos (sydvest) findes nudiststrande.

- Sidst, der er en nudiststrand på sydkreta: Ved Hotel Vritomartys i Sfakia eller Chora Sfakion-området.


Alle Pagina's