Leje bil på Kreta

kreta

Leje bil på Kreta

Kreta er en stor ø, og den bedste måde at se så meget som muligt på er ved at køre rundt i bil. Det er muligt at køre i egen bil fra Danmark til Kreta, men det vil tage mindst 4 dage og dertil skal lægges en ikke uanselig sum af penge til benzin og diverse færgebilletter. Med mindre du skal bo på øen i længere tid, er det mest praktiske derfor at leje en bil på stedet.

Der findes hundredvis af biludlejningsfirmaer på Kreta. De fleste er små, lokale firmaer. Disse er normalt billigere end de store, velkendte, internationale biludlejningsfirmaer. Vi vil foreslå dig at foretage lidt research af biludlejningsfirmaer. De fleste firmaer har hjemmesider på internettet, hvor du kan se deres priser, og det er let at e-maile til dem. De ansatte i biludlejningsfirmaerne er oftest flersprogede.

Hvor du end lejer din bil, bør du altid efterse den, før du starter. Vær specielt opmærksom på, at der skal ligge et reservehjul i bagagerummet.

Som ved alle lejesituationer er det vigtigt, at du får firmaets ansatte til at forklare dig deres lejevilkår. Du skal være opmærksom på de forskellige forsikringsmuligheder, så du undgår ubehagelige overraskelser, hvis du skulle være så uheldig at være nødt til at lave en skadesanmeldelse.

- For at leje en bil skal du være mindst 21 år (alderen kan variere inden for de forskellige bilkategorier) og have haft kørekort i et år. Førere under 25 år skal nogle gange betale ekstra. Nogle udlejere har også en højeste aldersgrænse på 70 år.

- Sikkerhedsbælte er som i Danmark obligatorisk, det samme gælder for børnesæder til børn under 4 år.

- Førere skal have gyldigt kørekort og have haft det i mindst et år. Græsk lov kræver, at alle, der ikke har pas fra EU, har et internationalt kørekort. Har man et kørekort, der er skrevet med andre bogstaver end latinske eller græske, skal man udover dette også have et internationalt kørekort.

- Almindelige vilkår ved leje af bil.

- Brand- og tredjeparts skadesforsikring er obligatorisk og er inkluderet i alle billejemål.

- Tyveriforsikring er en frivillig tillægsforsikring. Denne sikrer lejeren mod krav om erstatningsansvar for skader forvoldt ved tyveri eller forsøg derpå. Hvis du beslutter dig for ikke at have en tyveriforsikring, er du ansvarlig for alle reparationsomkostninger som følge af tyveri eller forsøg derpå.

- Lejeren kan begrænse hans eller hendes omkostninger ved eventuelle skader på den lejede bil i lejeperioden ved at købe en tillægsforsikring mod tyveri og skader forårsaget af sammenstød med en anden bil, hvor sammenstødet skyldes lejerens kørsel. Hvis man har denne tillægsforsikring, har man en selvrisiko på 440 €, og forsikringen betaler resten.

- Bøder som følge af overtrædelse af Græsk færdselslov i lejeperioden er udelukkende lejerens ansvar.

LINKS: Køre bil på Kreta - Vejenes beskaffenhed og gode tips


 
 
footer
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Leje bil på Kreta is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek