logo explorecrete.com

english pages greek pages german pages dutch pages danish pages russian pages

kløfter på Kreta

På vandring i Samariakløften og i andre kløfter på Kreta

Der er utallige kløfter og slugter på Kreta. Et par af dem er virkelig berømte, som f.eks. Samariakløften. Skønt de fleste af kløfterne stadig er ukendte for flertallet af turisterne, så er de meget interessante. Kløfter er glimrende, lettere vandreture, især om sommeren. På en varm sommerdag er det betydeligt nemmere at gå NED i en kløft end at gå OP ad et bjerg. Dette er årsagen til, at alle sommervandreture arrangeret af The Mountaineering Clubs of Crete, begrænser sig til at gå ned i en kløft, der ender ved havet. Nemme vandreture og masser af svømning er en perfekt kombination.. Samtidig findes der dog også kløfter, der er svære at komme igennem, og som kræver specielle færdigheder og specialudstyr.

Nogle af kløfterne på Kreta er:

Samariakløften, den mest berømte.

Polyrinia kløften, fra Sirikari til Polyrinias gamle akropolis. En fantastisk tur på 2 timer.

Agia Eirini kløften, en 5-timers vandretur ned ad bakke (12 km) fra Agia Eirini til Sougia.

Lissos kløften, 1 times vandretur fra Sougia til den nærliggende oldtidsby Lissos.

Aradaina kløften, fra Anopolis til Marmara stranden og videre til Loutro. En virkelig betagende kløft. Det ser ud, som om man med en kniv har skåret ned gennem bjergene. Det er dog en kløft, der kræver en vis erfaring. Turen tager 3 timer fra Anopoli, og 1.15 tim. fra Marmara til Loutro. På tavernaen ved Marmara stranden kan du spørge, hvornår det er muligt at komme med en båd til Loutro.

Impros kløften, 2.30 tim., fra byen Impros til byen Komitades, nær ved Sfakia.

Preveli kløften er en flot oplevelse. Der er en stor strand, og en flod danner kløften. Flodens bredder er fyldt med palmetræer. Det er langt at foretrække at gå op gennem kløften fra stranden, idet man blot følger vandløbet. Der er altid mulighed for en forfriskende dukkert i de små "bassiner", som floden danner.

Patsos kløften, en anden svømme- og vandreoplevelse. Turen tager 3 timer fra Patsos by.
Myloi kløften, en nem 1 times vandretur fra byen Hromonastiri til byen Xiro Horio. I kløften findes en forladt landsby med mange traditionelle huse. Der er også en café, der har åbent forår, sommer og efterår. Her kan man købe sin frokost.
Rouvas kløften, i den sydlige flanke af Psiloritis (Idi bjerget).

Voriziano kløften, fra Nida højsletten til byen Vorizia.

Ayiofarango (Helgenes kløft), tæt ved Sivas, Festos. 3 km efter Moni (kloster) Odigitrias starter kløften, der fører til en stor strand. Du er nødt til at få nogen til at vise dig indgangen til kløften. Sivas er en smuk traditionel by, få kilometer efter Festos.

De dødes kløft i Zakros. En gravplads for de minoiske kretensere. Tæt ved kløften ligger Zakros' minoiske palads.

Almyros gorge at Linoperamata, a short distance past Ammoudara, Iraclion

Almiros kløft, Heraklion

 

karteros ravine, a place for a pleasant walk

Karteros kløft, Heraklion


Alle Pagina's