logo explorecrete.com

english pages greek pages german pages dutch pages danish pages russian pages

Billigere mobilsamtaler til og fra kreta

Hvem rejser nogen steder uden en mobiltelefon i dag? Hvem vil efterlade mobilen derhjemme og måske gå glip af et vigtigt opkald fra familien, vennerne eller arbejdskollegerne, selv om man er på ferie? Ikke ret mange!

Hvorfor ikke få et græsk telefonnummer?

De fleste turister kommer til Grækenland med deres "yndlingslegetøj" i lommen. Hvis du er én af dem, der slet ikke kan forestille dig at rejse nogen steder uden en mobiltelefon men trods alt heller ikke vil betale en halv bondegård for at ringe eller modtage et opkald, er den bedste løsning at udskifte det danske SIM-kort med et græsk, altså simpelthen få et græsk mobiltelefonnumer. Derved koster alle opkald mindre, end når man anvender roaming service mellem Danmark og Grækenland. Og er der nogen, der ringer til dig, er det gratis - for dig!

I Grækenland er der, ligesom i Danmark, mange udbydere af mobiltelefoni med forskellige produkter og tilbud. ExploreCrete.com har lavet en lille undersøgelse af markedet og kan her præsentere de billigste SIM-kort i Grækenland. Undersøgelsen fandt sted i løbet af sommeren 2007, så nogle af priserne og tilbuddene gælder kun for den periode. Fuldstændig som i Danmark skifter tilbud og priser, så vi vil desværre ikke være i stand til hele tiden at holde denne artikel opdateret - men dog give dig et billede af markedet.. Men lad os sige det med det samme: Det er lige så ugennemskueligt som i Danmark.

I denne artikel omtales kun udbydere med taletidskort, som kan købes i enhver kiosk, supermarked eller mobiltelefonbutik. Vilkårene for et græsk taletidskort er de samme som i Danmark, dvs. det er gyldigt i 12 måneder, og har du ikke brugt alle pengene på det tidspunkt, ja, så er de tabt.

OBS: En meget vigtig ting er, at din mobiltelefon skal være "låst op", før du kan sætte et græsk SIM-kort i din den. Dette gør de fleste danske mobiludbydere dog gratis, hvis man har haft abonnement hos dem i mere end 6 måneder. Ellers må man betale for denne ydelse. Er telefonen ikke "låst op", duer det græske SIM-kort simpelthen ikke.

VODAFONE www.vodafone.gr

Vodafone Grækenland

Vi starter med den største og bedst kendte udbyder Vodafone. Vodafone tilbyder 2 forskellige taletidskort: Vodafone à la Carte og Vodafone CU ("see you"). Det sidste er hovedsaglig for de unge, som sender mange SMS-beskeder hver dag.

Vodafone à la carte tilbyder opkald til €0.39 pr. minut indenfor Grækenland. En SMS koster €0.1309 indenfor Grækenland og €0.2618 til en udenlandsk telefon.
Dette er specielt godt, hvis man en gruppe, der sammen holder ferie i Grækenland og alle har Vodafone taletidskort, eller hvis man har venner rundt omkring i Grækenland med et Vodafone-abonnement. I så fald kan man vælge 2 Vodafone-numre som "favoritter", og opkald til disse to numre koster kun €0.01 pr. minut.
Ved oprettelse af et taletidsabonnement koster Vodafone taletidskort enten €5 med ekstra gratis taletid for €1 og endnu for €1 gratis taletid de næste 4 måneder, eller €19.90 med ekstra gratis taletid for €8. Opfyldning af taletid fås i 4 forskelllige prisgrupper (€3, €10, €20, €36) og kan købes i alle kiosker. Det er billigere at fylde taletid på sit Vodafone á la carte abonnement via internettet; man kan opnå helt op til 40% rabat.

Vodafone CU tilbyder billige SMS'er (€0.0857 pr. SMS), men opkaldene er lidt dyrere, €0.2927 pr. minute til andre CU mobiltelefoner og €0.5855 pr. minut til alle andre mobiltelefoner. Oprettelse af Vodafone CU koster enten €5 med €1 gratis taletid den første måned eller €19.90 med ekstra gratis taletid for €8. Opfyldning af taletider er det samme som for Vodafone á la carte.

COSMOTE www.cosmote.gr

COSMOTE Grækenland

En anden stor mobiltelefonudbyder er COSMOTE, ejet af det nationale græske telefonselkab OTE. COSMOTE tibyder en række muligheder indenfor billig mobiltelefoni i Grækanland. Vi præsenterer en enkelt:

Cosmocarta Basic SIM card koster €5 at oprette. Opkald til mobil- og fastnettelefoner i Grækenland koster €0.195 pr. minut, mens SMS-beskeder koster €0.11 indenfor Grækenland og €0.22 til en udenlansk mobiltelefon. Man kan vælge to "favoritnumre" i Cosmotes netværk, hvortil opkaldene kun koster €0.01 pr, minut.
Kort til påfyldning af taletid kan købes i kiosker, supermarkeder og i COSMOTEs egne butikker over hele Grækenland.

WIND www.wind.com.gr

Wind GrækenlandWIND er det nye navn for TIM. Her kan man få et WIND F2G (Free To Go) abonnement. Det koster €5 ved oprettelsen og med gratis taletid for €1 den første måned. Opkald koster €0.294 pr. minut til andre WIND F2G kunder, €0.588 pr. minut til andre mobiltelefoner, €0.0857 pr. SMS i Grækenland og €0.1714 pr. SMS til udlandet.

Men har du venner i Grækenland, der bruger WIND, er det beste valg NON-STOP 500 ekstra pakke, som koster €4.17. Her får du 500 minutters taletid 500 og SMS-beskeder til en alle andere WIND-abonnementer i 30 dage.

Hvis man ikke er interesseret i SMS'er, kan få 2 billignumre (til andre Wind-abonnenter) for €4.17. Men altså kun samtaler. 500 SMS'er og 500 minutters taletid til 2 udvalgte WIND-numbers koster €7.17 for 30 dage.

WIND har flere andre tilbud, bl.a. en SMS-kort-pakke, MINI 1, 14 SMS'er for €1 (SMS'erne skal være sendt indenfor 7 dage).

Mindre mobiltelefonudbydere

Der er yderligere 3 mindre udbydere af mobiltelefon i Grækenland. De mindre firmaer benytter samme net som Vodafone, Cosmote og Wind.

Q : http://portal.myq.gr/

Q abonnement Grækenland

Q-kortet koster €5 med gratis taletid for €1 pr. måned. Opkald koster €0.324 pr. minut til mobiltelefoner, der benytter andre net (samt 25 Østeuropæiske land, 0.12 € pr. minut til alle Q- mobitelefoner) , og €0.063 pr. SMS både inden- og udenfor Grækenland. .

Hvis du fylder taletid på mobilen online, tilbyder Q 50% ekstra taletid.

En anden fordel ved Q er, at de måler opkald i sekunder fra opkaldets start, hvor man hos andre udbydere almindeligvis altid skal betale for minimum 30 sekunder og først herefter måles der i sekunder. Dette betyder, at såfremt man laver et hurtigt opkald på f.eks. 15 sekunder, betaler man hos Q kun nøjagtig for det antal sekunder, man har talt, hvor man hos andre udbydere betaler for 30 sekunder. .

Special SMS Offer: Indtil september 2007 har Q tilbud på SMS-beskeder, €0.03 pr. SMS, både inden- og udenlands.

Frog GrækenlandFROG www.frogmobile.gr

FROG, en udbyder under COSMOTE, har samme tilbud som Q og billige SMS-beskeder, bare €0.03 pr. besked i og udenfor Grækenland.

 

 

momad GrækenlandMO’MAD www.momad.gr

Som Q er dette en udbyder under WIND. Priserne er en smule højere end FROG's og Q's.

 

 

Netværksdækning i Grækenland

Mobiltelefondækningen er 99.6% af den græske befolkning, det vil sige, at afsides områder og/eller tyndt befolkede områder kan være helt uden dækning. Herudover kan kvaliten variere mellem de forskellige net. Visse steder vil Vodafone have et stærkere signal end WIND og COSMOTE og vise versa.

3G netwærk i grækenland

Alle udbyderne tilbyder 3G service til hurtig internetforbindelse, hvis man anvender specille kort i mobiltelefonen eller USB helt op til 3,6 MB hastighed. Hvis der ikke er 3G-dækning i områdert, vil man blive forbundet med det noget langsomere GRPS net.


Alle Pagina's