Vandring på Kreta

kreta

Vandring på Kreta

Vandring og trekkingstier i bjergene og kløfterne på Kreta.

Vandring er en god måde at se Kreta på. Det er den bedste måde at se, hvordan øen virkelig ser ud. Kreta er ikke kun turiststeder og barer eller et solrigt sted med skønne strande. Kreta er en bjergfyldt ø og øens historie såvel som indbyggernes personlighed er meget påvirkede af disse bjerge.

På vestsiden af øen ligger Lefka Ori ("De hvide bjerge"): 2.453 m, i midten af bjergkæden findes Idi-bjerget (Psiloritis) 2.456 m og til øst ligger Dikti-bjerget: 2.148 m. De kretensiske bjerge former en sammenhængende kæde fra den ene ende af øen til den anden´, og de får Kreta til at se meget større ud, end øen virkelig er. Den sidste del af E4 (4. Europasti) ender her.

E4 pan european hiking path

Det er en vej, der starter i Portugal, går gennem Spanien, Frankrig, Schweiz, Østrig, Ungarn, Serbien, Bulgarien og Grækenland, hvor den ender på Kreta. Den krydser Kreta på langs fra Elafonisis til Kato Zakros (** der er to forskellige veje fra Sougia til Asites). E4-stien er markeret med blå/gule skilte.

På Kreta findes mange veje og stier, som ikke alle er lige nemme at finde. De er normalt markeret med rødt eller (sjældnere) blåt på kortene. Manglen på detaljerede kort kan gøre vandring på Kreta meget spændende. Det er nemlig nemt at fare vild. Et andet problem er sommervarmen; en hat, solskærm og masser af vand er livsvigtige ingredienser ved ethvert vandringsforsøg såvel som et par gode vandrestøvler med tilstrækkelig ankelstøtte, da stierne sædvanligvis er fyldt med skarpe sten.

Om vinteren er forholdene meget anderledes, og der er steder hvor man kun skal gå, hvis man er en trænet bjergvandrer.

Mt Idi in winter

Bortset fra bjergstierne er der også mange stier ved kysten og i kløfterne. Nogle få af dem er kendte, såsom Samariakløften eller Rouvaskløften, mens andre er knap så kendte, og kan være svære at følge, da de kræver specielle færdigheder. Dette gælder bl.a. Ha-kløften (tæt ved Monastirakiklostret på Thryptiplateauet. Indtil nu har kun 10 mennesker gået denne rute.

Der findes også mange huler; Det anslås, at der findes 3.500 på Kreta. Mange af disse er stadig ikke blevet udforsket. De berømteste huler er Idaion Antro og Diktaion Antro, som anses for at være det sted, hvor Zeus blev født.


 
 
footer
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Vandring på Kreta is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek