Rethymnon, de Venetiaanse haven

Kreta

Rethymnon, de Venetiaanse haven

De Venetiaanse haven in Rethymnon

In de kleine Venetiaanse haven van Rethymnon kunnen we het 13e eeuwse Venetiaanse havenhoofd bewonderen dat eens de haven beschermde. Deze kleine golfbreker met zijn hoge muur was in staat om de Kretenzer Zee met haar wilde golven het hoofd te bieden en is ongehavend uit de strijd gekomen. Ze is, ondanks dat ze eeuwen geleden gebouwd is, nog in zeer goede conditie. Vandaag de dag is er een veel grotere pier aan de buitenkant, waar een nieuwe haven voor ferrieboten naar Piraeus en Santorini aanmeren.De Venetiaanse haven in Rethymnon

Aan het eind van het havenhoofd staat de indrukwekkende vuurtoren. Deze is niet Venetiaans, maar werd gebouwd door de Turken na de 17e eeuw.

Langs de kade, waar veel vistaverna's zijn, vermengen de op elkaar lijkende voorgevels zich met de Venetiaanse gebouwen. De latere Turkse toevoegingen maken het tot een pittoresk geheel.

De Venetiaanse haven van Rethymnon biedt geen ligplaatsen meer voor de Venetiaanse galeien en de Turkse oorlogsschepen. De schommelende vissersbootjes bieden een sereen en mooi plaatje. In de zomer bruist de haven omdat de taverna's de tafels dan buiten zetten en voorbijgangers uitnodigen om hun Griekse of buitenlandse keuken te proberen.

Dagelijks zijn er boottochtjes van Rethymnon naar vlakbij gelegen stranden. Sommige van deze boten lijken op de oude houten zeilschepen om zo aan de nostalgische sfeer van de Venetiaanse haven bij te dragen.

In de winter is het plaatje van de oude haven totaal anders. Er zijn geen toeristen en de meeste taverna's zijn gesloten. Maar het café aan het eind van de haven is het hele jaar door open. De lokalen en studenten genieten daar dan van het winterzonnetje.

De Venetiaanse haven van Rethymnon is het ideale beginpunt voor een tour door de oude stad of om een bezoekje te brengen aan het Fortezze, het Venetiaanse fort van Rethymnon.

copyright ExploreCrete.com


advertise
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Rethymnon, de Venetiaanse haven is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek