Kloven in Kreta

Kreta

Kloven in Kreta

Er zijn ontelbare kloven en ravijnen in Kreta. Enkele ervan zijn heel bekend zoals de Samariakloof. Hoewel de meeste van deze kloven bij een groot publiek nog steeds onbekend zijn, zijn ze heel interessant. Kloven bieden ruim de kans op een gemakkelijke trektocht, vooral in de zomer. Het is een stuk gemakkelijker om een kloof af te dalen dan een berg te beklimmen als het warm is. Dat is de reden waarom alle zomertrektochten van verenigingen voor bergbeklimmers van Kreta zich beperken tot het afdalen van een kloof die eindigt aan zee. Het is de perfecte combinatie van een gemakkelijke trektocht en veel zwemmen. Aan de andere kant zijn er ook kloven waar moeilijk doorheen te trekken is en die speciale vaardigheden en uitrusting vergen.

Enkele kloven in Kreta zijn:

Samariakloof, de bekendste

Polyrinia kloof, van Sirikari tot de antieke acropolis van Polyrinia; een heerlijke twee uur durende wandeling.

De kloof van Agia Irini, een vijf uur durende afdaling (12 km) van Agia Irini naar Sougia.

Lissos kloof, 1 uur wandelen van Sougia tot de nabij gelegen oude stad Lissos.

Aradaina kloof, van Anopolis tot het strand van Marmara, Loutro. Een heel indrukwekkende kloof; het is alsof iemand met een mes door de bergen heeft gesneden. Het is echter een kloof die wat ervaring vereist. Het is 3 uur wandelen vanuit Anopoli en 1u 15 min vanuit Marmara naar Loutro. In de taverne Marmara kom je te weten wanneer er een boot naar Loutro vertrekt.

Impros kloof

Imbroskloof, 2u 30 min van het dorp Imbros naar het dorp Komitades, dicht bij Sfakia.


De kloof van Preveli is een leuke plaats om te bezoeken. Er is een groot strand en een rivier die de kloof vormt. De oevers van de rivier staan vol met palmbomen. Het is aan te raden om bergop te gaan vanaf het strand, stroomopwaarts; kansen genoeg om een verfrissende duik te nemen in de kleine bassins die door de rivier zijn gevormd.

Patsos kloof, nog een zwem- en trekervaring. Drie uur van het dorp van Patsos.

Myli kloof, een gemakkellijke wandeling van 1 uur van het dorp Hromonastiri tot het dorp Xiro Horio. In de kloof bevindt zich een verlaten dorp met veel traditionele huizen. Er is ook een café dat open is in de lente, de zomer en de herfst. Er wordt ook een lunch geserveerd.

Rouvas kloof, in de zuidelijke flank van de Psiloritis (Berg Ida).

Vorizia kloof, van het Nida Plateau tot het dorp Vorizia.

Agiofarango (de kloof der heiligen), dichtbij Sivas, Festos. Drie km voorbij Moni (klooster) Odigitrias, begint de kloof die naar een heerlijk strand leidt. Je zal iemand nodig hebben die je de ingang van de kloof wijst. Sivas is een aardig, traditioneel dorp op enkele kilometers van Festos.

De kloof der doden in Zakros. Een begraafplaats van de Minoïsche Kretenzers. Het Minoïsche paleis van Zakros is dichtbij.

Almyros gorge at Linoperamata, a short distance past Ammoudara, Iraclion karteros ravine, a place for a pleasant walk
Almiros kloof, vlakbij Heraklion. Karterosravijn, ook dichtbij Heraklion.advertise
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Kloven in Kreta is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek