Autohuur op Kreta en in Griekenland

Kreta

Autohuur op Kreta en in Griekenland

bergweg kretaKreta is een groot eiland en de beste manier om het te ontdekken is met de auto. Je kunt met je eigen auto naar Kreta komen, maar dat duurt minstens 3 dagen en is vrij prijzig gezien de kosten van de benzine en de overtochten met de ferry. Tenzij je van plan bent om voor langere tijd op het eiland te verblijven, is het voor de meesten praktischer om ter plaatse een auto te huren.

Tegenwoordig zijn er honderden autoverhuurbedrijven op Kreta, waarvan de meesten kleine en plaatselijke bedrijfjes zijn. Deze zijn vaak goedkoper dan de grote, internationaal bekende bedrijven. We raden je dan ook aan dat je zelf wat onderzoek doet naar de prijzen die worden aangeboden. In de meeste gevallen staan de prijzen wel op de websites en anders kun je ze toegemaild krijgen. De meeste autoverhuurbedrijven hebben personeel dat meerdere talen spreekt.

Waar je de auto ook gaat huren, het is altijd verstandig om de auto goed te controleren voordat je gaat rijden. En denk dan vooral ook aan het controleren van de reserveband!

Bij ieder contract dat je af sluit is het goed om het autoverhuurbedrijf je duidelijk de Voorwaarden en Condities uit te laten leggen. Denk hierbij vooral ook aan de verschillende verzekeringsmogelijkheden, voorkom onverwachte verrassingen als je om wat voor reden dan ook toch een claim in moet dienen.

-Om een auto te huren op Kreta of in Griekenland moet je in ieder geval 21 jaar zijn (dit kan verschillen per categorie) en 1 jaar in het bezit zijn van je rijbewijs. Bestuurders onder de 25 kunnen een toeslag moeten betalen. Sommige bedrijven hebben een maximum leeftijd van 70 jaar. Het dragen van de autogordel is verplicht en kinderstoeltjes zijn verplicht voor kinderen tot 4 jaar.

- Bestuurders dienen een geldig rijbewijs te overleggen. Een internationaal rijbewijs is volgens de Griekse wet nodig voor alle huurders die geen inwoner zijn van één van de lidstaten van de Europese Gemeenschap of die niet in het bezit zijn van een Europees rijbewijs. Bestuurders met rijbewijzen die in andere letters of karakters dan Grieks of Engels zijn, moeten ook een internationaal rijbewijs overleggen.

Algemene voorwaarden die meestal door de verzekering gedekt worden:

- De brandverzekering en de WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering zijn verplicht en worden in alle verhuren gedekt.

- De diefstalverzekering of Theft Protection Coverage (TPC) is een optionele verzekering. TPC verzekert de huurder tegen de kosten van reparatie of vervanging van de huurauto, de onderdelen en accessoires wanneer de auto gestolen of beschadigd is als gevolg van diefstal of een poging tot diefstal gedurende de huurperiode. Als je besluit geen TPC verzekering af te sluiten, ben je dus verantwoordelijk voor de reparatiekosten of de kosten van vervanging van de auto als die beschadigd is als gevolg van diefstal, een poging daartoe of vandalisme.

-De bestuurder kan de verantwoordelijkheid voor zijn deel van enige schade aan de huurauto gedurende de huurperiode limiteren. Een vast bedrag, het eigen risico, dient dan betaald te worden in geval van schade aan of verlies van de auto. De huurder draagt dan de verantwoording voor een bedrag met een maximum van € 440,=, het restbedrag komt dan voor de verantwoording van de verzekeringsmaatschappij. All Risk heeft betrekking op toegebrachte schade die niet het gevolg zijn van het overtreden van de Griekse Verkeers Wet. Als er geen All-Risk (CDW) verzekering wordt afgesloten, dan is de bestuurder volledig verantwoordelijk voor enige schade aan de auto.

- Bekeuringen als gevolg van het overtreden van de Griekse Verkeers Wet gedurende de huurperiode vallen onder de verantwoordelijkheid van de huurder.


advertise
Custom Search
Copyright Explorecrete.com

This page about Autohuur op Kreta en in Griekenland is protected by International Copyright Law - Web-design and SEO by ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter video english german french dutch swedish danish russian chinese greek