logo explorecrete.com

english pages greek pages german pages dutch pages danish pages russian pages

Wonen en Werken op Kreta

Welkom bij de vraagbaak voor WONEN EN WERKEN OP KRETA. Deze pagina is voor alle Nederlandstaligen die op zoek zijn naar informatie over wonen en werken op Kreta.

jacqueline

Je hebt je hart verloren aan Kreta en wilt er voor langere tijd verblijven, er werken of misschien denk je zelfs aan emigratie. Maar je weet niet waar te beginnen. Hoe pak je dit aan? Welke papieren heb je nodig? Hoe ga je er je weg vinden?

Bespaar jezelf vele uren zoekwerk en vind antwoord op al je vragen in het INFORMATIEPAKKET WONEN EN WERKEN OP KRETA (vroeger verkrijgbaar via kretanl.homestead.com).

Het informatiepakket is onlangs uitgebreid en omvat nu ca. 75 pagina’s. Vol met praktische informatie, tips en wetenswaardigheden, onmisbare ‘insiders’ info en vele nuttige adressen en telefoonnummers. Met de volgende hoofdstukken:

 1. Droom en werkelijkheid
 2. Algemene informatie over Kreta
 3. De bevolking en cultuur van Kreta,
 4. Het klimaat op Kreta
 5. Op zoek naar woonruimte
 6. Werken op Kreta
 7. De Griekse taal
 8. Vervoer op Kreta
 9. Gezondheidszorg en ziektekostenverzekering in Griekenland
 10.  Over bevallingen en baby’s
 11.  Onderwijs in Griekenland
 12.  Nederlandstalig onderwijs op Kreta
 13.  Over trouwen en bruiloften
 14.  Ontvangst van satelliet-televisie en wereldomroep
 15.  Media: lokale televisie en kranten
 16.  Communicatie-middelen
 17.  Diverse praktische informatie
 18.  Jaarkalender met naamdagen en nationale feestdagen

Met in de bijlagen: adressenlijst, relevante telefoonnummers op Kreta, woordenlijst Nederlands-Grieks.  Dit alles met de Griekse termen erbij vermeld.

Zelf woon ik nu 9 jaar met veel plezier op Kreta. Maar in het begin kwam er heel veel nieuws op mij af. Ik had veel vragen waarop geen antwoorden leken te bestaan. Al vanaf het begin ben ik informatie gaan verzamelen die mij nuttig leek voor andere nieuwkomers. Ik heb met andere nieuwkomers gepraat over hun ervaringen. Langzamerhand ben ik alles op een rijtje gaan zetten en zo is het informatiepakket ontstaan.

Nergens anders tref je al deze informatie overzichtelijk bij elkaar aan.
En ook als je je elders in Griekenland wilt vestigen, zal je er zeker iets aan hebben.

De prijs is 25 euro. Dit is inclusief de verzendkosten. Ben je geinteresseerd? Mail dan naar: [email protected] en geef je naam, adres en e-mail-adres door. Je krijgt dan z.s.m. reactie. Ook kun je hier terecht voor al je vragen met betrekking tot wonen en werken op Kreta.


Nederlandse pagina's over Kreta