Η παραλία Δυτικό (Δισκός) στον Λέντα

Εξερευνήστε την Κρητη

Η παραλία Δυτικό (Δισκός) στον Λέντα, νότια Κρήτη

Ξύπνησα από τον ήχο της θάλασσας. Ανοιξα το παράθυρο και την αντίκρισα.

Είμαι στο Λέντα, στην παραλία Δυτικό ή Δισκός, ένα περίπου χιλιόμετρο δυτικά μετά το Λέντα.

Ο δυτικός άνεμος φέρνει μεγάλα κύματα στην παραλία αυτή και τα νερά βαθαίνουν πολύ απότομα. Τρία μόλις βήματα και τα πόδια σας δεν ακουμπούν τον πυθμένα της θάλασσας.

Δυτικό ή Δισκός, παραλία στη νότια Κρήτη

Το Δυτικό μοιάζει μέρος ξεχασμένο από το χρόνο. Εξακολουθεί να είναι ο παράδεισος του κάμπινγκ και δεκάδες σκηνές στήνονται κάθε καλοκαίρι κάτω από τον τεράστιο λεοντόσχημο βράχο που δεσπόζει πάνω από το Λέντα (λέοντας . Λέντας).

καμπινγκ στο Δυτικό, Λέντας

Ο βράχος αυτός κρατά τις ακτίνες του ήλιου μακριά από τις σκηνές νωρίς το πρωί, αποτρέποντας έτσι το πολύ πρωινό ξύπνημα. Σίγουρα οι απανταχού κατασκηνωτές θα το θεωρήσουν αυτό μεγάλο πλεονέκτημα. Βέβαια στην παραλία υπάρχουν και αρκετά αρμιρίκια που προσφέρουν την σκιά τους σχεδόν όλη τη μέρα.

Αν οι χίπις έχουν εξαφανιστεί από τον υπόλοιπο κόσμο, ο Δισκός είναι το μέρος που θα συναντήσετε αρκετούς απ' αυτούς, περιστασιακούς ή μόνιμους. Θα τους βρείτε στην παραλία να έχουν στήσει πρόχειρα καταλύματα ή κάτω από την ταβέρνα του Οδυσσέα να έχουν στήσει τους πάγκους τους και να πουλούν φτηνά κοσμήματα.

Δυτικό ή Δισκός στο Λέντα

Στο Δυτικό υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, 3-4 ταβέρνες και μια ντισκοτέκ, η «Φυσαλίδα». Ο κόσμος που συχνάζει στο Δυτικό είναι άνθρωποι που λατρεύουν την άγρια ομορφιά της φύσης, την χαλαρή και πρωτόγονη ατμόσφαιρα και τις δυνατότητες σχετικής απομόνωσης που προσφέρει η μεγάλη παραλία.

Δυτικό ή Δισκός στο Λέντα

Το Δυτικό είναι καθιερωμένη παραλία για γυμνιστές και πολλές οικογένειες και ζευγάρια επιδίδονται στην απόλαυση αυτή. Στο τμήμα της παραλίας μπροστά από τις ταβέρνες η κατάσταση είναι πιο συντηρητική με «ντυμένους» λουόμενους μόνο.

Τι μπορείτε να κάνετε στο Δυτικό; Ξεκουραστείτε, χαλαρώστε, απολαύστε τη θάλασσα, κάντε διαλογισμό στην παραλία, νιώστε την δύναμη και την ενέργεια του ιδιαίτερου αυτού τόπου. Το Δυτικό είναι ένα μέρος που όλα είναι πιθανά και οι συμπεριφορές μη καθορισμένες. Οι εκπλήξεις δεν λείπουν, όπως το να δείτε έκπληκτοι μια κοπέλα τη νύχτα να χορεύει μπροστά στη θάλασσα συνεπαρμένη από τη μαγεία του τόπου. Οι εικόνες είναι όμορφες όλες τις ώρες της μέρας, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το σούρουπο. Οταν πέσει η νύχτα τότε ανάβουν οι φωτιές στην παραλία, βγαίνουν οι κιθάρες από τις θήκες τους και στήνονται όμορφες μικρές παρέες. Οι περισσότεροι κατευθύνονται προς τις ταβέρνες ή το μπαράκι που υπάρχει εδώ και γενικά ο καθένας ακολουθεί τους ρυθμούς του κι επιλέγει αυτό που θα τον κάνει να αισθανθεί όμορφα.

Δυτικό, ηλιοβασίλεμα

Για τις μέρες που ο δυτικός άνεμος θα αγριέψει τη θάλασσα στο Δυτικό, η εναλλακτική λύση είναι το διπλανό προφυλαγμένο λιμανάκι του Λέντα. Εδώ η θάλασσα είναι συνήθως πολύ πιο ήρεμη και τα νερά εξίσου καθαρά και λιγότερο απότομα. Υπάρχουν πολύ περισσότερα δωμάτια και ταβέρνες και κάποια μπαράκια-καφέ.

Η παραλία είναι αμμουδερή με λίγα αρμυρίκια να προσφέρουν την σκιά τους. Η κοινότητα έχει στήσει ομπρέλες που προσφέρονται δωρεάν (!) στους επισκέπτες. Μάλλον όμως θα πρέπει να ξυπνήσετε νωρίς για να βρείτε κάποια ελεύθερη.

Αν κρατάτε μάσκα, κολυμπήστε προς την τελευταία ταβέρνα δεξιά (δυτικά) και δεν αποκλείεται να διαπιστώσετε ότι δίπλα σας κολυμπά μια ή περισσότερες χελώνες Καρέττα - Καρέττα.

Λέντας στην νοτια Κρήτη

ΑΡΘΡΟ: Γιάννης Σαματάς
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Η παραλία Δυτικό (Δισκός) στον Λέντα Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα