Φωτογράφοι στην Κρήτη: Γιάννης Κόκκινος

Εξερευνήστε την Κρητη

Φωτογράφοι στην Κρήτη: Γιάννης Κόκκινος

Γιάννης Κόκκινος, φωτογραφία τουΟ Γιάννης Κόκκινος ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης και άρχισε να ασχολείται με την φωτογραφία σαν ερασιτέχνης. Το 1989 ξεκίνησε τα μαθήματα στην Ε.Φ.Ε (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία) Ηρακλείου. Διδάχτηκε από τους καλύτερους Κρήτες φωτογράφους.

Μέχρι σήμερα περισσότερες από 260 φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί παγκοσμίως και του έχουν απονεμηθεί 56 μετάλλια και τιμητικοί έπαινοι. Το 1993 η Φωτογραφική Κοινότητα ΗΠΑ ( Photographic Society of America - PSA ) τον βραβεύει με ένα Αστέρι ( Star ) για την διεθνή καριέρα του και το 1994 η Διεθνής Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας ( FIAP ) του απονέμει την διάκριση A . FIAP .

Το 1997 κερδίζει το δεύτερο αστέρι της PSA , ενώ λίγο αργότερα συμπληρώνει τα προσόντα για την διάκριση E . FIAP .

Σήμερα εργάζεται σαν επαγγελματίας φωτογράφος παρακολουθώντας διαρκώς όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας και βίντεο. Ταυτόχρονα όμως συνεχίζει να ασχολείται με την κλασική ασπρόμαυρη φωτογραφία στο εργαστήριο του. Γνωρίζοντας καλά τα ξεχωριστά πλεονεκτήματα παλιών και νέων μεθόδων χρησιμοποιεί τον σωστό συνδυασμό για να πετύχει το πιο άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Οταν βρίσκεται πίσω από τον φακό προσπαθεί να δώσει όλη την ευαισθησία που τον διακρίνει στην διεθνή πορεία του και στο σκοτεινό θάλαμο τυπώνει τις φωτογραφίες του με τέχνη και ακρίβεια.

Προσωπικές εκθέσεις του έχουν γίνει στην Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Καλαμάτα και Μυτιλήνη.

Δείτε ένα μικρό δείγμα από τις φωτογραφίες του ή επισκεφτείτε το προσωπικό του site .
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Φωτογράφοι στην Κρήτη: Γιάννης Κόκκινος Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα