"Αξέγνιοι Περάτες"

Εξερευνήστε την Κρητη

"Αξέγνιοι Περάτες"

κρητική μουσικήΟι "Αξέγνιοι Περάτες" είναι ένα ερασιτεχνικό γκρούπ που αποτελείται από τους Πέλα Σωμαράκη, Νίκο Ταβερναράκη, Γιώργο Αβραμάκη, Μιχάλη Καραταράκη και Βαγγέλη Φουκάκη.

Ο τρόπος που ερμηνεύουν τα τραγούδια αλλά κι ο τρόπος που συνθέτουν στίχους και μουσική δείχνει μια καλλιτεχνική ωριμότητα αταίριαστη με την νεαρή ηλικία τους.

Ο συνδυασμός του νεανικού ενθουσιασμού, της αγάπης για την καλή κρητική μουσική, των όμορφων στίχων και των ωραίων φωνών είναι ιδιαίτερα πετυχημένος στο CD αυτό. Τα 15 τραγούδια του δίσκου περιλαμβάνουν τόσο παραδοσιακά κρητικά κομμάτια όσο και νέα τραγούδια που έχουν γράψει και συνθέσει οι ίδιοι.

Οι "Αξέγνιοι Περάτες" σχηματίστηκαν τον Αύγουστο του 1977 προσδοκώντας να τραβήξουν περισσότερους νέους στην μουσική παράδοση της Κρήτης. Αυτό είναι το πρώτο τους CD κι ελπίζουμε ότι και το δεύτερο θα είναι εξίσου πετυχημένο.

Μπορείτε να απολαύσετε δείγματα από το CD αυτό. Πρόκειται για αποσπάσματα από μερικά τραγούδια του δίσκου και είναι σε Real Audio format:

1. "Στης Γραμβούσας τ' ακρωτήρι". Από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα παραδοσιακά κρητικά τραγούδια. Ερμηνεύει ο Νίκος Ταβερναράκης.

2. "Ασπρα πουλιά της θάλασσας". Ερμηνεύει η Πελαγία Σωμαράκη.

3. "Ονειρο Αγάπης". Μουσική και στίχοι του Νίκου Ταβερναράκη. Ερμηνεύει η Πελαγία Σωμαράκη.

4. "Ζήσω-Πεθάνω". Μουσική και στίχοι από τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη. Ερμηνεύει ο Γιώργος Αβραμάκης.

5. "Ζωή και Γέλιο". Μουσική και στίχοι του Νίκου Ταβερναράκη. Ερμηνεύει η Πελαγία Σωμαράκη."Aksegnioi Perates"
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

"Αξέγνιοι Περάτες" Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα