Υποβρύχια Φωτογραφία στην Κρήτη

Εξερευνήστε την Κρητη

Υποβρύχια Φωτογραφία στην Κρήτη

Ο Γιώργος Ταβλαδωράκης ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ενα από τα χόμπυ του είναι οι καταδύσεις και ειδικά η υποβρύχια φωτογραφία.

Καταδύεται από το 1992 και φωτογραφίζει από το 1995. Εχει καταδυθεί σε όλη την Κρήτη, τόσο στίς βόρειες όσο και στις νότιες ακτές. Εχει επίσης καταδυθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο, Κυκλάδες), καθώς και σε διάφορες χώρες του εξωτερικοιύ (Ερυθρά θάλασσα, Αυστραλία, Καραϊβική, Μπαχάμες).

Για την υποβρύχια φωτογράφιση χρησιμοποιεί μια Nikonos-V.

Λίγα λόγια από τον ίδιο για την κατάδυση στην Ελλάδα: " Στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουμε ακόμη τα ίδια οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες περιοχές της Μεσογείου, όπως η Αδριατική και η Νότια Γαλλία. Φυσικά, προβλήματα υπάρχουν κι εδώ κι η υπεραλίευση είναι ένα από αυτά.

Η ορατότητα στις ελληνικές θάλασσες είναι άριστη και θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου. Το καλοκαίρι ανέρχεται σε 30 ή περισσότερα μέτρα.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ψαριών και θαλάσσιων φυτών. Εχουν επίσης εμφανιστεί κάποια είδη της Ερυθράς θάλασσας που ήρθαν εδώ μετά την διάνοιξη της Δίωρυγας του Σουέζ.

Γενικά η υποβρύχια κατάδυση στην Κρήτη και σ' ολόκληρη την Ελλάδα είναι ευχάριστη καθώς η θερμοκρασία του νερού είναι αρκετά υψηλή (μέση θερμοκρασία τον Αύγουστο στην Κρήτη: 26 C), η ορατότητα είναι άριστη και δεν υπάρχουν δυνατά θαλάσσια ρεύματα."
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

Υποβρύχια Φωτογραφία στην Κρήτη Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα