Φαραγγι Κουτσουρας Ορεινο

Εξερευνήστε την Κρητη

Φαράγγι Κουτσουρά - Ορεινό

χαρτηςΤο φαράγγι του Κουτσουρά βρίσκεται κοντά στον Μακρύ Γιαλό, στην νοτιο-ανατολική Κρήτη.

Το φαράγγι αυτό ενώνει το χωριό Κουτσουράς με το χωριό Ορεινό και μπορεί να το ακούσετε και σαν "Φαράγγι με τις Πεταλούδες".

Η είσοδος στο φαράγγι είναι από την πλευρά του Κουτσουρά, μέσα στο Κοινοτικό Πάρκο, και μετά από περπάτημα τριών – τεσσάρων ωρών θα φτάσετε στο χωριό Ορεινό.

Παρά το όνομα του, δεν θα δείτε πολλές πεταλούδες μέσα στο φαράγγι, καθώς τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται μόνο κατά τους ανοιξιάτικους μήνες.

φαραγγι κουτσουρα ορεινοΗ αιτία ήταν μάλλον η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε το 1993 στην περιοχή και που κατέκαψε μεγάλο κομμάτι της δασικής έκτασης. Από τότε όπως τονίζουν οι κάτοικοι, η ισορροπία της περιοχής διαταράχθηκε και οι πεταλούδες άρχισαν σιγά σιγά να εξαφανίζονται, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια.

Παρά τις καταστροφές από τη φωτιά πάντως το Πάρκο του Κουτσουρά είναι πολύ όμορφο, με πυκνή βλάστηση και πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Υπάρχουν σημάδια που σας δείχνουν το μονοπάτι μέσα στο φαράγγι, αλλά να είστε προσεκτικοί γιατί σε κάποια σημεία μπορεί να μπερδευτείτε.

Στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μέσα στο φαράγγι, όπως πλησιάζει κανείς προς το Ορεινό υπάρχουν μικρές πηγές και καταρράκτες εξαιρετικής ομορφιάς (τους χειμερινούς μήνες).

Αφού φτάσετε στο χωριό Ορεινό μπορείτε να καθίσετε για ένα δροσιστικό χυμό στο καφενείο της πλατείας. Εξάλλου το Ορεινό είναι αρκετά ψηλά, οπότε οι θερμοκρασίες εδώ είναι πιο χαμηλές σε σχέση με τον παραθαλάσσιο Κουτσουρά. Οτι καλύτερο δηλαδή για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα !

copyright
follow us on facebook
footer
Custom Search
Πνευματικά Δικαιώματα Explorecrete.com

φαραγγι κουτσουρα ορεινο Αυτή η σελίδα προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατασκευή, φιλοξενία και προώθηση ιστοσελίδων από την ArtKreta.gr

search explorecrete.com newsletter διαφημίστε την επιχείρηση σας english german french dutch swedish danish russian chinese greek forum φωτογραφίες contact εξερευνήστε την κρήτη παραλίες στην κρητη χαρτες για την κρητη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία κρητική διατροφή, συνταγες από την κρητη παραδοσεις και εθιμα πεζοπορία και ορειβασία, φαράγγια διάφορα